• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi turnir, prvo finale: Đoković - Nadal 47. put!

Autor mondo.rs

"Broj 1" plasirao se u 86. finale u karijeri u kojem će se sastati sa Nadalom i boriti za titulu u 22. gradu na planeti. Bravo!

Prvi turnir - prvo finale u 2016. godini, a 86. u karijeri!

(1) Novak Đoković - (3) Tomaš Berdih 6:3, 7:6 (7:3) u drugom polufinalu ATP turnira u Dohi, u Kataru, meču koji je (2) Rafael Nadal gledao udobno smešten u svoju hotelsku sobu posle lako odrađenog posla protiv nedoraslog Ilje Marčenka.

Biće to čak 47. duel između dvojice teniskih ikona, a u novu sezonu Srbin i Španac ušli su poravnati, sa skorom 23:23. Pobedi li Nadala pet put uzastopno, a deveti put u poslednjih deset duela, Đoković će stići do jubilarnog, 60. ATP trofeja i upisati Dohu kao 22. grad u kojem je tokom karijere uspevao da osvoji trofej.

Ove večeri, Čeh je bolje otvorio meč, odmah napravio brejk, poveo 0:2, a na 1:3 imao dve vezane brejk lopte, koje je Srbin samouvereno poništio i onda "odneo" rivala s terena do kraja prvog seta, sa još četiri gema u nizu!

U drugom setu, pri rezultatu 2:2, Đoković je imao brejk loptu i u tom poenu loptica se od vrha mreže, posle Berdihovog forhenda, odbila u vis i pala Novaku "na zicer", ali je naš as slabo odigrao taj udarac za 3:2 i servis, "pogodio" je stranu u kojoj se nalazio Berdih, koji je uspeo da ga lobuje i kasnije dobije još dva poena za 2:3. Novak je napadao rivalov servis do kraja seta, ali nije uspeo potom da ga ugrozi, pa je odluka "pala" u taj-brejku u kojem je praktično postojao samo jedan teniser, Novak - 4:0, 5:1, 7:3.

Svetski "Broj 1" igraće u subotu popodne 86. finale u karijeri, u kojem će juriti sedmu titulu na turnirima ranga 250, kojem pripada prilično cenjeni i izdašni "Katar open", u Dohi.

U svemu iznad 250 konkurencije, turnir u Dohi nudi nagradni fond od 1.283.855 dolara, što nema ni veliki broj turnira serije 500, a javna je tajna da se organizatori turnira na Bliskom Istoku probijaju ka vrhu tako što i premiraju najbolje igrače sveta da nastupe, jer se zna da oni retko igraju i seriju 500, a tek 250...

Pobedniku će, pored 250 bodova, pripasti i ček na 201.165, dok finalisti ide 105.940 dolara i 150 bodova. Polufinalisti moraće da se zadovolje sa 57.380 dolara i 90 poena.



Doha je jedan od retkih gradova koji postoje na ATP mapi, a u kojima Đoković do sada nije trijumfovao, pored "čuvenog" problema u Sinsinatiju. Ukoliko uspe da podigne trofej na mestu gde je pre godinu dana izgubio od Iva Karlovića u četvrtfinalu (i to mu je do isteka 2015. godine bio JEDINI put da je izgubio pre finala!?), naš teniser upisaće i 22. "reckicu" na mapu svojih uspeha.

Đoković je na putu do polufinala pobeđivao redom Dastina Brauna (6:2, 6:2), Fernanda Verdaska (6:2, 6:2) i Leandra Majera (6:3, 7:5), a ubedljiv je bio i šesti teniser sveta, Berdih, koji je do meča za finale stigao pobedama nad Sergijom Stahovskim (7:6, 6:4), Damirom Džumhurom (6:0, 6:4) i Kajlom Edmundom (6:3, 6:2).

Do daljeg, Đoković će protiv Berdiha imati 22:2, odnosno 20:1 od kada ga je 30-godišnji Čeh porazio u polufinalu Vimbldona, 2. jula 2010. godine. Do danas, Beograđanin je izgubio od 196 centimetara visokog sportiste izgubio samo još na Mastersu u Rimu, 2013. godine.

NOVAKOVI GRADOVI

Amersfort (Holandija)
Mec (Francuska)
Adelaida (Australija)
Majami (SAD)
Eštoril (Portugalija)
Montreal (Kanada)
Beč (Austrija)
Melburn (Australija)
Indijan Vels (SAD)
Rim (Italija)
Šangaj (Kina)
Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati)
Beograd (Srbija)
Peking (Kina)
Bazel (Švajcarska)
Pariz (Francuska)
Madrid (Španija)
London (Engleska)
Toronto (Kanada)
Njujork (SAD)
Monte Karlo (Francuska)
Doha (Katar)?


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bravo Nole majstorcino tenisa. Zelim ti ovu godinu jos uspjesniju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC