• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Španija protiv Srbije u najjačem sastavu

Autor mondo.rs

Končita Martinez u Kraljevo dovodi najbolji tim, koji predvode treća i 12. igračica sa WTA liste

Teniserke Srbije imaće početkom februara u Kraljevu težak ispit na startu takmičenja u Fed kupu. U meču prvog kola Svetske B grupe ugostiće Španiju.

Španija je 2015. godine nastupala u Svetskoj B grupi, ali je posle poraza u prvoj rundi takmičenja od Rumunije (2:3) morala da igra meč za opstanak. Ekipa Končite Martinez je savladala ubedljivo Argentinu sa 4:0 i ostala u istom društvu.

Selektorka "crvene furije" na raspolaganju je u odlučujućem duelu imala slabije rangirane teniserke, a na meču protiv Srbije u novom ciklusu opet će moći da računa na najbolji sastav.

Ekipu će predvoditi treća igračica sveta Garbine Muguruza, koja je na meču protiv Rumunije debitovala za Španiju u Fed kupu, nakon konačne odluke da ne nastupa za rodnu Venecuelu.

Ona je prošle godine "eksplodirala" i stigla do najboljeg renkinga u karijeri, trećeg mesta na WTA listi, koje i sada zauzima. Osvojila je turnir u Pekingu, ali je igrala i finale Vimbldona.

U selekciju Španije posle dvogodišnje pauze vraća se i Karla Suarez Navaro. Teniserka iz Las Palmasa, koja je 12. na WTA listi, poslednji meč za reprezentaciju odigrala je u februaru 2014. u porazu Španije od Češke (2:3) u prvom kolu u Sevilji.

Končita Martinez, koja je na poslednjem meču računala na Laru Aruabarenu, Anabel Medinu Gariges, Alionu Bolsovu Zadoinovu i mladu Saru Soribes Torno, otputovaće u Australiju i pratiti mečeve svojih najvažnijih igračica na prvom grend slemu sezone.

Velika prednost za Španiju je to što Muguruza i Suarez Navaro nastupaju zajedno i u dublu i trenutno na WTA listi zauzimaju 13. i 14. mesto.

Španija, a pre svega Končita Martinez, odlično zna kako je osvajati pehar Fed kupa. Ona je bila član svakog od pet timova koji su osvajali trofej u tom takmičenju.

Končita je slavila tri puta protiv SAD, Australije i Švajcarske i dala veliki doprinos titulama u Fed kupu koje je Španija osvojila 1991, 1993, 1994, 1995. i 1998. godine.

Srbija, koja protiv Španije ima pozitivan skor 2:0 (slavila 2009. u meču plej-ofa Svetske grupe u Ljeidi rezultatom 4:0, kao i Jugoslavija davne 1979 u Madridu - 2:1 u prvoj rundi najjačeg takmičenja) najveći uspeh zabeležila je 2012. kada je igrala finale Fed kupa i izgubila od Češke u Pragu.

Na meču u Kraljevu, koji je na programu 6. i 7. februara, Srbija će igrati bez pomoći Ane Ivanović koja je ranije otkazala nastup Tatjani Ječmenici Jevtić.

Pobednik meča Srbija - Španija će igrati u aprilu sa poraženima iz prve runde Svetske grupe u plej-ofu za ulazak u najelitnije društvo, dok će se poraženi tim boriti za opstanak u Svetskoj B grupi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC