• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan spektakl, još jedna pobeda "delfina"!

Autor mondo.rs

Slovaci potopljeni u punoj Kombank areni - 10:5! Naredni rival šampiona, u borbi za plasman u polufinale, biće Rusija ili Nemačka.

 Još jedan spektakl, još jedna pobeda "delfina"! Izvor: MN PRESS

Još jedan zadatak je uspešno urađen. Reprezentacija Srbije, šampion Evrope i sveta, plasirala se u četvrtfinale prvenstva Starog kontinenta!

Izabranici Dejana Savića mirno su, pred 11.000 gledalaca, izašli na kraj sa "žilavim" Slovacima, koji se nisu pokazali kao lak plen, iako su došli do doigravanja bez ijednog trijumfa.

SRBIJA - SLOVAČKA 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0)

Posle ravnopravne borbe u uvodnoj deonici, "delfini" su se serijom golova Milana Aleksića (dva) i Duška Pijetlovića odlepili na tri gola razlike (6:3) i stekli prednost koju, očekivano, nisu ispustili do kraja.

Slovaci su i kroz treći kvartal zadržali isti zaostatak, kao i oprez "delfina", ali je potom Andrija Prlainović sa dva gola učinio kraj meča revijalnim.

Naredni meč "delfini" će igrati u ponedeljak, 18. januara, a rival će im biti pobednik meča Rusija - Nemačka (nedelja, 20.15)

Golove za srpsku reprezentaciju večeras su postigla šestorica "delfina": Filip Filipović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović upisali su se po dva puta u listu strelaca, a Miloš Ćuk i Stefan Mitrović po jednom.

U selekciji Slovačke istakli su se Martin Famera i Jozef Hrosik sa po dva gola.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ! SRBIJA JE U ČETVRTFINALU!

8' Ništa od 11. gola... Slovaci su se opet odbranili.

8' Pomalo komična scena u bazenu.. Slovačka nije ni izvela peterac, jer izvođač nije čuo zvuk sudijske pištaljke... Poslednji tajm-aut pred kraj meča.

7' 10:5PRLAINOVIĆ, JOŠ JEDNOM! Prvi peterac na utakmici, zbog faula na Dušku Pijetloviću. Andrija još jednom trese mrežu.

- Uoči finiša, tajm-aut Slovačke.

4' 9:5PRLAINOVIĆ! Sam se izborio za svoju poziciju Andrija, okrenuo se, šutirao i postigao svoj 10. gol. Na ovom turniru zabeležio je i čak 14. asistencija.

- Slovaci se pokazuju kao izuzetno žilav protivnik, na obe strane bazena. Iako našem timu ne ide u napadu, odbrana je i dalje jako čvrsta.

- Kraj treće četvrtine - Naš tim dobio je i ovu deonicu rezultatom 2:1, ali daleko od toga da je kraj. Još deset minuta.

7' 5:8 Pijetlović je pogodio, ali su sudije ocenile da je potopio loptu... Ipak posed Slovaka... Nakon konfuzne akcije gostiju, Dejan Savić traži tajm-aut.

6' 5:8 Šteta... Dobra odbrana "delfina" sa igračem više, ali Bane Mitrović nije uspeo da odbrani šut Famere. Lopta je na putu ka golu zakačila nekog od naših igrača.

- Tajm-aut Slovačke, posle kojeg će gosti imati igrača više. Sava Ranđelović moraće van igre.

4' 8:4PIJETLOVIĆ! Riskantno dodavanje Filipovića ka centru i laka egzekucija stuba igre naše reprezentacije. Ovo bi mogli da budu prelomni momenti meča...

3' 7:4STEFAN MITROVIĆ! Peta odbrana Branislava Mitrovića, posle koje njegov prezimenjak povećava razliku na tri gola!

POČELA JE TREĆA DEONICA!

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA -

8' 6:4 Mitrović licem barani šut iz blizine i čuva mrežu pred kratak predah. Imamo vođstvo, ali je jasno da ne sme biti opuštanja. Slovaci jesu ušli u ovaj meč sa tri poraza za sobom, ali i očiglednom željom da se bore do kraja.

7' 6:4 Šteta... Imao je Mitrović loptu na ruci, ali mu se otrgla i ušla u gol. Slovaci prekidaju seriju Delfina 3:0, pogotkom Famere.

6' 6:3PIJETLOVIĆ! Novi igrač više i novi gol našeg tima! Pijetlović je pogodio sa svoje pozicije.

5' Dobra odbrana "delfina", posed za naš tim i tajm-aut Dejana Savića.

3' Šut spolja i odbrana Branislava Mitrovića, na drugoj strani, Kozmer brani snažan udarac Mandića...

2' 5:3ALEKSIĆ! Igrač više za "delfine", nova asistencija Prlainovića i još jedan gol našeg heroja iz Rima! Umesto njega je u igri Sava Ranđelović.

1' 4:3 ALEKSIĆ! Milanov solo potez, šut sa pet metara i efektan gol! Dobro je počelo i na drugoj strani, gde su Slovaci zaustavljeni. Idemo po prednost od dva gola...

- Kraj prve četvrtine -

- U poslednjem napadu našeg tima u prvom kvartalu, Mandić se digao, šutirao snažno i pogodio prečku.

8' 3:3 Pomalo haotičan napad Slovaka i trenutak neopreznosti "delfina". Čuvali su se naši igrali faulova, ali im je Hrošik izmakao i postigao svoj drugi gol.

8' 3:2 Ponovo Filipović! Još jedan pogodak najboljeg vaterpoliste sveta, posle kojeg odmah i Slovaci traže tajm-aut.

7' 2:2 Prvi tajm-aut. Zatražio ga je Dejan Savić uoči još jednog napada "delfina". Velika borba na obe strane. "Delfini" i dalje traže svoju igru.

4' 2:2 Zonska odbrana "delfina" i još jedan gol Slovaka. Strelac je Jozef Hrošik. Pogodio je kroz "šumu" ruku naših vaterpolista.

3' 2:1Filip Filipović! I Srbija brzo koristi prvo isključene gostiju.

3' 1:1 Slovačka izjednačuje. Tomaš Bruder pogađa u prvoj situaciji svog tima sa igračem više u bazenu.

2' 1:0 Prvi gol! Gocić za Ćuka, koji je uplivao blizu gola i pogodio za vođstvo.

1' Šteta... U prvom napadu "delfina" Slovaci su se odbranili. Pijetlović je šutirao, ali je njihov golman Lukas Kozmer bio na mestu...

Strelci:

SRBIJA: Ćuk 1, Filipović 2, Aleksić 2, Pijetlović 2, Mitrović 1, Prlainović 2
SLOVAČKA: Bruder 1, Hrošik 2, Famera 2

Igrač više

Meč je počeo! Očekivano, Kombank arena je puna!

Vreme je za eliminacije. Vreme je za drugu fazu kontinentalnog turnira, na kojem naša selekcija brani titulu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije zaplivaće od 18.45 u duel protiv Slovačke, u okviru osmine finala Evropskog prvenstva (EP). Prvi i jedini put, ove dve ekipe sastale su se pre deset godina, takođe na EP i takođe u Beogradu.

Te večeri, na Tašmajdanu je rezultat bio 19:2 za "delfine", koji su potom i osvojili kontinentalno zlato. Nadamo se istom ishodu - i večeras i sledeće subote, kada će biti odigrano finale!

Ostanite uz MONDO i pratite meč u Kombank areni u tekstualnom prenosu.

Na putu ka nokaut fazi, Srbija je pobedila Hrvatsku (13:6), Maltu (20:2) i Francusku (16:8). Slovačka je u okviru Grupe A izgubila u sve tri utakmice - i protiv Španije (4:13) i protiv Holandije (5:6) i protiv Crne Gore (6:15).

U prvom meču osmine finala, Španija je u subotu ujutro očekivano lako preslišala Maltu (14:3), a Crna Gora se plasirala u četvrtfinale pobedivši Francusku 11:6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC