• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" - njemački "vatrogasac"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Dragan Marković, selektor rukometaša Bosne i Hercegovine, novi je trener njemačkog trećeligaša SG Šalksmila. Marković je predstavljen u ponedjeljak uveče uz jasne klupske ambicije, a to je da se izbjegne ispadanje iz treće Bundeslige.

Prema pisanju klupskog internet sajta, iz rukovodstva kluba se nadaju da će Marković uspješno obaviti ulogu "vatrogasca" do kraja sezone. SG Šalksmile nakon 19 kola zauzima 12. poziciju sa 15 bodova koliko imaju Aurih i Sester koji je u zoni ispadanja.



"Ekipa je jako dobro pokrivena na svim pozicijama. Gledao sam nekoliko videosnimaka utakmica ekipe i vidio sam dosta dobrih stvari i u napadu i u odbrani. Naravno, uvijek ima prostora za napredak u oba pravca i na tome ćemo raditi", rekao je Marković, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Marković vodio Vilštat, Veclar, banjalučki Borac m:tel i poljski Azoti Pulavi.

Selektor rukometne reprezentacije BiH je od oktobra 2011. godine. Najveći uspjeh sa "zmajevima" ostvario je u ljeto 2014. godine kada je u baražu eliminisan Island i ostvaren prvi plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je početkom prošle godine održano u Kataru.

U baražu za Mundijal u Francuskoj selekcija BiH predvođena Markovićem sastaće se sa Švedskom. Utakmice će se igrati u junu ove godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC