• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspješna akcija "Jedan dan više za odbojku"

Autor mondo.ba

U razvojnom projektu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) učestvovalo 4.800 osoba iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Prema preliminarnim informacijama u razvojnom projektu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) "Jedan dan više za odbojku" učestvovalo je oko 4.800 osoba (odbojkaša i odbojkašica, rekreativaca, prosvjetnih radnika i djece iz osnovnih i srednjih škola, dječaka i djevojčica iz škola sporta, itd.) iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz kancelarije Odbojkaškog saveza BiH (OS BiH).

Oko 450 odbojkaških utakmica odigrano je u pedesetak školskih/sportskih dvorana. Prema riječima predsjednika OS BiH Milutina Popovića manifestacija je u potpunosti opravdala očekivanja.

"Odbojku su igrali profesionalni igrači i rekreativci svih uzrasnih dobi, predstavnici drugih sportova, a u akciju su se uključile čak i osobe sa invaliditetom, predstavnici Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka", rekao je Popović.



On je podsjetio da OS BiH na ovaj način podržava akcije i projekte koje realizuje CEV i time opravdava podršku koju je do sada imao u realizaciji projekata podrške klubovima iz BiH i odbojkaškom savezu.

U Evropi je u okviru manifestacije "Jedan dan više za odbojku" učešće uzelo preko 49.000 osoba iz 28 zemalja članica Evropske odbojkaške konfederacije (od ukupno 55 zemalja).

Blizu 4.500 utakmica odigrano je u 551 gradu na preko 900 različitih lokacija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC