• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo spremno za K1 spektakl

Autor Samir Cacan

Internacionalni K1 turnir u kick boksu pod nazivom “No Limit 8” bit će održan u sarajevskoj Zetri u petak 11. marta s početkom u 19:00 sati.

 Sjajne borbe očekuju Sarajlije u Zetri Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na turniru će se predstaviti osam boraca, a publika će imati priliku da uživa u borbi Dževada Poturka “BH Machine” koji će protiv Poljaka Michala Tyrunskog pokušati odbraniti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji.

Poturak je izjavio da s nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.

“Moj borac je najbolji borac iz Poljske i prvi borac sa liste WAKO federacije”, hvalio je Poturak protivnika, a onda je duhovito rekao “Ugasit ću ovog nesretnika” i izrazio nadu da će borbu završiti u prvoj rundi.

“Pružit ćemo borbu koja će prisutne ostaviti bez daha”, najavio je Poturak i dodao: "Želim da ostane pojas u Sarajevu, ovo je moj pojas i ja ću ga vratiti kući”.

S druge strane borac iz Poljske ima samo riječi hvale za bh. borca, ali ističe kako se ne namjerava kući vratiti praznih ruku.

“Dževad je legenda. Kada sam bio mlad gledao sam ga na TV-u i ovo je veoma važno za mene. Dolazim da Dževadu kažem da želim ovaj pojas. Očekujem tešku borbu”, kazao je Tyrunski.

Programom su predviđene i super-fight borbe, a ljubitelji kick-boksa će imati priliku da vide mladog bh. borca Elmira Mehića koji će se suprotstaviti gorostasu iz Holandije Stevenu Reezigtu, te borbi između turskog borca Erhana Deniza i Grka Christosa Saoulasa.

Na turniru "No Limit 8" snage će odmjeriti Denis Marjanović (BIH) – Nikola Stošić (SRB), Dario Kadić (BiH) - Alexandar Negre (RUM), Muamer Jugović (BiH) - Luka Želežić (HR), Igor Ekmić (BiH) - Boban Krušić (CG).

Banjalučanin Marjanović je istakao kako se sa Stošićem dva puta sastajao i da je oba puta izašao kao pobjednik.

“Došao sam da osvojim turnir i imam veliku motivaciju. Što se Denisa tiče, on je jedna prepreka u nizu. Ne sumnjam ja da je on spreman, ali ja sam spremniji", kazao je Stošić.

Rezervna borba bit će između Sarajlije Adnana Halilovića i Banjalučanina Danijela Topalovića. Pobjednik ovog meča imat će priliku da “uskoči” u finalni turnir u slučaju da se neko od takmičara povrijedi.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Daću sve od sebe da opravdam poziv, volio bih ući u turnir, ali ne bih želio da iko bude povrijeđen od finalista", kazao je Halilović.

S druge strane Topalović je istakao da je njegov protivnik mlad.

“Dugo nisam imao meč. Nadam se da ću opravdati povjerenje. Ako uđem u turnir, a za očekivati je da će se neko povrijediti, je*aću im i oca i majku“, kazao je Banjalučanin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC