• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur preselio iz Sarajeva u Beograd

Autor mondo.ba

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur rekao da u srpskoj prijestonici ima bolje uslove nego u Sarajevu.

 Damir Džumhur preselio iz Sarajeva u Beograd Izvor: MONDO/Samir Cacan

Džumhur je na svom Facebook profile objavio dio intervjua za magazine “Azra” u kojem je objasnio razloge zbog kojih je Sarajevo zamijenio Beogradom.

“Od početka decembra sve više vremena provodim u Beogradu. Polako prebacujem svoj život tamo, za sada. To je grad koji mi trenutno nudi mnogo više od Sarajeva. Sarajevo je grad u koji jedva čekam da dođem, ali tu uslovi za moj razvoj kao sportiste nisu dovoljno dobri kao u Beogradu. Tamo također imam više letova u druge zemlje, lakša mi je konekcija sa svijetom. To me sve natjeralo da odem iz Sarajeva, ali opet nisam daleko”, rekao je Džumhur u pomenutom intervjuu, a preneseno je na zvaničnom profile bh. tenisera.

Na pitanje ko je sada njegov trener, s obzirom da je to ranije bio njegov otac Nerfid, Džumhur je odgovorio:

“Od oktobra radim s Markom Subotićem iz Beograda, tu je i moj kondicioni trener Zlatko Novković. I moj otac ostaje tu, kao trener, kao pomoć meni i Marku, da skupa prolazimo kroz neke stvariKad god sam u Sarajevu, on je na treningu sa mnom. Uvijek će biti u mom timu, prvi koji može praviti neke velike izmjene u mojoj igri i svemu”

Promjena u njegovom timu ima još.

“Od decembra radim na mentalnoj snazi s jednom gospođom iz Beograda, dr. Vesnom Danilovac. Ona je radila s velikim igračima, s Noletom, Tipsarevićem, s Troickim, upravo na toj mentalnoj snazi. Takođe, jako mi je važno da uvijek imam podršku od mame Žanet, brata Zlatana i djevojke Jelene Pranjić”, istakao je Džumhur.

Komentari na njegovu objavu da je sada u Beogradu bili su različiti. Bilo je mnogo onih koji su ga osudili zbog tog poteza, ali bilo je i onih koji su mu poručili da se ne osvrće na nebitne stvari i poželjeli mu sreću.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Da, zelimo srecu mladim ljudima koji su na pravom putu. Treba da zivi tamo gdje mu se nude bilji uslovi za zivot i rad. Damire, ne osvrci se, samo naprijed.

xy

Da, zelimo srecu mladim ljudima koji su na pravom putu. Treba da zivi tamo gdje mu se nude bilji uslovi za zivot i rad. Damire, ne osvrci se, samo naprijed.

Mile

Ne osvrci se ni na cije komentare idi tamo gdje ces bolje napredovati i gdje se ti bolje osjecas.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC