• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Ilić i Vesprem odbranili titulu!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Mađarski šampion je nadigrao Vardar (28:26) i odbranio pehar prvenstveno zahvaljujući Momiru Iliću, koji je trofeju najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, pridodao i titulu MVP Fajnal-fora.

  Finale pete sezone regionalne rukometne SEHA lige u potpunosti je opravdalo očekivanja. MVM Vesprem i Vardar pripredili su pravi spektakl u završnoj utakmici Fajnal foura pred 5.500 gledalaca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. Nakon fenomenalnih 60 minuta, slavio je mađarski šampion sa 28:26.

Vardar je mnogo bolje otvorio utakmicu i nakon svega osam minuta igre poveo sa 7:3. No, Vespremu je trebalo samo šest minuta da se vrati u utakmicu i izjednači na 9:9. Do kraja poluvremena niti jedan od timova nije uspijevao da se ozbiljnije rezultatski odlijepi, ali je tim iz Skoplja ipak otišao sa golom prednosti na odmor (15:14).

Priliku da se u egalu ode u svlačionice petnaestak sekundi prije kraj propustio je Gašper Marguč koji je promašio sedmerac.

Ipak, na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 34. minutu, Vesprem golom kapitena Petera Guljasa dolazi do prvog vodstva na utakmici 17:16. Narednih dvadesetak minuta igralo se gol za gol, da ni Vesprem u 55. minutu po prvi put poveo sa dva gola razlike.

Tu prednost su znali sačuvati do kraja, prije svega, zahvaljujući u tim trenucima sjajnom Mirku Aliloviću na golu i šutevima Momira Ilića.

Na kraju je Vesprem slavio sa 28:26 i odbranio pehar osvojen prošle sezone.

Najefikasniji sa sedam golova bio je Momir Ilić, dok je u taboru Makedonaca najbolji bio Luka Cindrić sa dva pogotka manje.

U meču za treće mjesto, PPD Zagreb je bio bolji od bjeloruskog Meškov Bresta (24:23).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC