• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digla se prašina: Novakov put vodi preko Rodžera!

Autor mondo.rs

Žreb za prvi turnir na šljaci ove seone obavljen je danas i poznat je put "Broja 1" ka eventualnoj trećoj tituli u Kneževini.

Dvostruki šampion i četvorostruki finalista Mastersa u Monte Karlu, Novak Đoković, biće slobodan u prvom kolu ove sezone, a potom će mu prvi rival na putu ka odbrani krune biti bolji iz meča Jiri Veseli – Teimuraz Gabašvili.

Ukoliko u drugom kolu bude pobedio Čeha ili Rusa, "Broj 1" će u trećem igrati protiv boljeg iz para Fabio Fonjini – Paolo Lorenci ili Žil Miler – (13) Gael Monfis.

U četvrtfinalu, rivali Đokoviću, šampionu iz 2013. i 2015. godine, mogli bi da budu (11) David Gofan, (7) David Ferer, Felisijano Lopez, (WC) Fernando Verdasko, Federiko Delbonis, Aleksander Zverev ili (WC) Andrej Rubljev...

U gornjoj polovini žreba, od nosilaca, tu su još (3) Rodžer Federer, (8) Žo-Vilfred Conga, (9) Rišar Gaske i (14) Raul Bautista Ahut, s kojima će ubedljivo prvi na ATP listi moći da se sastane tek u polufinalu.

U nedelji posle Monte Karla igraju se Barselone (serija 500, 2.428.355 evra nagradni fond, Đoković ne igra), kao i turnir serije 250 u Bukureštu. Od 25. aprila do 1. maja igraće se u Istanbulu, Minhenu i Eštorilu, to su sve turniri 250 serije, da bi 1. maja počeo drugi Masters na šljaci, u Madridu, na koji se Đoković vraća posle dve godine odsustva i gde će moći da osvoji novih 1.000 bodova. Odmah posle Madrida, 8. maja, počinje Masters u Rimu, a nakon što će nedelja od 15. do 21. maja proteći u borbama u Nici i Ženevi (250 serija), teniseri će već razmišljati o Rolan Garosu, koji počinje 22. maja i traje do 5. juna. Đoković brani titule u Monte Karlu i Rimu (1.000 bodova), u Madridu ne brani ništa, a na Rolan Garosu ima finale iz prošle sezone i brani 1.200 od mogućih 2.000 bodova.

Pre finala, Novak u Kneževini neće moći da se sastane sa (2) Endijem Marejem, šampionom iz 2014. (4) Stenom Vavrinkom, osmostrukim uzastopnim prvakom u periodu 2005. - 2012, (5) Rafaelom Nadalom, (6) Tomašom Berdihom, (10) Milošem Raonićem, (12) Dominikom Timom, (15) Žilom Simonom, (16) Benoom Perom, itd.

Viktor Troicki nije imao nimalo lak žreb i on će se u prvom kolu sastati sa Simonom, s kojim ima skor 0:5. Savlada li Francuza prvi put u karijeri, Troicki će se u drugom kolu sastati ili sa Grigorom Dimitrovim ili s nekim od tenisera koji se bore trenutno u kvalifikacijama. Kasnije, put bi ga naveo na Vavrinku, Filipa Kolšrajbera ili Bornu Čorića.

Masters u Monte Karlu, koji ove godine slavi 110 godina postojanja, igra se na za nagradni fond od 3.748.925 evra, prvi je u seriji turnira koji će biti održani širom Evrope, na šljaci, a taj deo sezone kulminiraće u Parizu, na Rolan Garosu.

Pobedniku će pripasti 1.000 bodova i 717.315 evra, finalisti 600 i 351.715, polufinalistima 360 i 177.015, a četvrtfinalistima 180 i 90.010. Sam ulazak u glavni žreb, odnosno plasman u prvo kolo, donosi 10 bodova i 13.305 evra.

Prošle sezone, Đoković je u finalu savladao Berdiha rezultatom 7:5, 4:6, 6:3, a 2013. godine zaustavio je osmogodišnju dominaciju Nadala i postao prvi čovek koji ga je ikada pobedio u Monaku – 6:2, 7:6 (7:1). U međuvremenu, 2014, poražen je u polufinalu od Federera, a kasnije je Vavrinka trijumfom u finalu 4:6, 7:6 (7:5), 6:2 osvojio svoj prvi Masters turnir u karijeri.

Prvi put od poraza od Đokovića u polufinalu Australijan Opena i potom peha u kupatilu, kada se kupajući ćerkice okliznuo i povredio meniskus kolena, u akciju će se vratiti Federer. On će odigrati prvi meč posle pauze od 75 dana, a protivnik u drugom kolu biće mu ili Tomaš Beluči ili Giljermo Garsija-Lopez.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv novopečenog Britanca, bivšeg slovenačkog tenisera Aljaža Bedenea ili Lukasa Rosola, čoveka koji mu je svojevremeno priredio bolan poraz u prvom kolu Vimbldona, 2012. godine, posle čega se Nadal povukao na osam meseci iz tenisa i lečio kolena, a do danas taj period odsustva ostao je predmet spekulacija, jer postoje oni koji veruju da se radilo o dopingu.

Borbe u "Country Clubu", koji se nalazi između mondenskog Monte Karla i mirnog, živopisnog Mentona, propustiće Marin Čilić, koji je na Facebook profilu objavio da se povlači zbog povrede kolena i Bernard Tomić, zbog povrede zgloba ruke.

Njihova mesta zauzeli su dobitnici "vajld karda", Injigo Servantes i Aleksader Zverev, dok je specijalnu pozivnicu dobio i finalista iz 2010. godine, Verdasko.

Od aktivnih igrača na ATP turu, samo su trojica osvajala Monte Karlo (Nadal, Đoković i Vavrinka), Federeru to nikada nije pošlo za rukom, iako je igrao četiri finala, dok Marej u Kneževini nemani finale. Imaju ga od aktivnih još Verdasko, Ferer i Berdih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC