• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oboleo od multipla skleroze, ali trčaće maraton!

Autor mondo.rs

On je heroj, on je inspiracija, njegova poruka je: "Možeš i ti". On je Slobodan Jotić, 39-godišnjak koji ima multipla sklerozu, ali će biti na Beogradskom maratonu. Trčaće polumaraton. Pročitajte njegovu priču, naučićete nešto!



"'Odlučio sam da pobedim multipla sklerozu'".

"To je rečenica kojom se vodim od dana kada sam saznao da je imam", priča 39-godišnji Slobodan Jotić, koji će 16. aprila biti jedan od učesnika Beogradskog polumaratona (21 kilometar).

Do danas je samo jedna žena iz Danske, koja boluje od iste bolesti, istrčala polumaraton! Slobodan će biti drugi!

Do 2006. godine Slobodan Jotić je živeo "normalan", bolje reći uobičajen život. Radio je u inostranstvu kao vozač kamiona i zarađivao nekoliko hiljada evra mesečno. Jedini planovi su mu bili kako da zaradi još više novca i ostvari i druge snove. Ali, tada je saznao strašnu istinu - boluje od multipla skleroze. Bolest ga je obarala na kolena nekoliko puta, od potpunog gubitka vida do gubitka osećaja i funkcije desne ruke, vrtoglavice, otežanog hoda, brzog umaranja...

Slobodan se, međutim, nikada nije predavao.

"Prvo što sam rekao porodici i prijateljima jeste da me ne sažaljevaju, ja ću da se izborim za to na svoj način, a vi me samo podržavajte. I hvala im! Imam podršku i prijatelja i porodice. Tada kad sam to rekao, ja sam to istinski i mislio. Iz dana u dan se borim da pobedim multiple sklerozu, ali nikada nisam mislio da odustanem. Ja ne vidim drugu opciju osim pobede", kaže Slobodan za TV Partizan.

Zanimljivo, Slobodan nikada nije trčao maraton/polumaraton. Ali, krenuo je najpre da šeta...

"Prošle godine, u aprilu mi se rodila ideja da oboležim desetogodišnjicu otkako sam oboleo od ove bolesti da istrčim polumaraton. Iz dana u dan sam podizao kilometre. Najpre hodanje, pa hodanje, pa trčanje... Prošle nedelje sam imao generalnu probu, istrčao sam 15,5 kilometara za nešto više od jedan sat", priča Slobodan Jotić.

Slobodan je veliki navijač Partizana i bio je gost crno-belih.

"Ja sam prvo saznao za Partizan, pa za sebe. Otkako znam za sebe, navijam za Partizan, to mi je nasledno, jer svi u porodici navijaju za Partizan", kaže on.

Ako budete na ulicama Beograda, Slobodana ćete prepoznati jer će deo polumaratona trčati u Partizanovim obeležjima, a drugi deo u majici sa motivacionom porukom: "Pobedimo zajedno multipla sklerozu".

Pogledajte prilog TV Partizan

Slobodan Jotić
Izvor: TV Partizan


Alal vera, Slobodane!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC