• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan, Igor i Goran Karačić: Braća šampioni!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ivan (31), Igor (27) i Goran (19) Karačić, tri brata iz mostarske porodice, ove godine su možda i jedini na svijetu koji su postali sportski državni prvaci u rukometu i fudbalu, u tri različite zemlje, Švajcarskoj, Makedoniji i BiH.

  Najmlađi Goran, golman Zrinjskog iz Mostara, 16. maja službeno je proslavio osvajanje titule državnog prvaka BiH. Njegove sjajne odbrane na golu "plemića" nisu prošle nezapaženo, te je dobio poziv i u A reprezentaciju BiH. Od srijede je na okupljanju reprezentativaca u Sent Galenu, gdje će "zmajevi" u nedjelju, 29. maja, igrati sa trostrukim i aktuelnim prvakom Evrope, Španijom.

Karačić, koji je stajao na golu omladinskih selekcija BiH, mogao bi upisati tada debi i u dresu seniorskog tima. Ukoliko ne dobije priliku protiv velikih Španaca, talentovanom čuvaru mreže priliku za dokazivanje među stativama selektor Mehmed Baždarević pružiće sigurno na Kirin kupu u Japanu, gdje će BiH nastupiti od 3. do 7. juna.

Igor Karačić, rukometaš skopskog Vardara, postao je u srijedu uveče prvak Makedonije. Sa svojim klubom dogurao je i do četvrtfinala Lige prvaka Evrope, a bio je i vicešampion regionalne SEHA lige. Igor je briljirao i na reprezentativnom planu. Sa selekcijom Hrvatske je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj izborio bronzanu medalju, ali i ovjerio nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Šlag na tortu fenomenalne porodične sportske priče stavio je sinoć najstariji brat Karačića, Ivan. Rukometni reprezentativac BiH sa Kadetenom pobijedio je Tun, rezultatom 30:28, u petoj utakmici finala i postao prvak Švajcarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC