• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" i dalje vjeruju u prolaz

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Uprkos ubjedljivom porazu u Švedskoj u reprezentaciji BiH vjeruju da mogu napraviti iznenađenje u Skenderiji i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

 Reprezentacija BiH vjeruje u prolaz na Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine srijedu od 20:15 sati igraju uzvratnu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj protiv selekcije Švedske.

Pred izabranicima Dragana Markovića je težak zadatak jer su u prvom meču izgubili osam golova razlike (27:19).

"Nervoza je učinila svoje. Moramo u srijedu da se vadimo na sve načine. Da imamo šansu - imamo. Ne trebamo s toliko respekta igrati. Pokušaćemo obrnuti uloge u Skenderiji. Zahvalio bih se navijačima u Švedskoj. Očekivao sam bolji rezultat. Čak i pobjedu. Bio je loš dan za 4-5 igrača, pa je samo Prce “vukao”. Očekivali smo od još igrača da to urade. Ranije smo mogli s klupe preokrenuti utakmicu, što sada nije bio slučaj. Primili smo puno golova iz naših tehničkih grešaka”, ukratko je selektor Marković opisao utakmicu u švedskom Vekšeu.

O eventualnim promjenama u ekipi pred ovu utakmicu Marković je rekao:

Nemam ja puno mogućnosti mijenjati. Imam par rovitih igrača, pa ćemo vidjeti. Bili su roviti i u prvoj utakmici, ali se to nije primijetilo na terenu. Ne smijem puno informacija odavati protivniku. Pokušaćemo sportski da ih nadigramo.”

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Unatoč visokom porazu i lošoj igri „zmajeva“, selektor vjeruje da u Skenderiji, uz podršku navijača, mogu napraviti dobar rezultat, ali to, kako je još jednom ponovio, neće uticati na njegovu odluku da napusti napusti klupu reprezentacije nakon baraža.

“Potpisao sam na četiri godine sa Vištetom. Probat ću vratiti klub na noge. Za ovih pet godina sam se umorio. Puno sam napravio s ovom reprezentacijom. Napravićemo press nakon utakmice da se zahvalim svima što su bili uz nas”, kazao je Marković.

Ipak, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić je nagovijestio da bi prolazak na Svjetsko prvenstvo mogao promijeniti selektorovu odluku.

“Kad se ode na Svjetsko prvenstvo sve se može promijeniti, a ne sumnjam da ćemo otići u Francusku”, kazao je Karačić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Reprezentativac Senjamin Burić je istakao da je utakmica u Švedskoj bila jedna od lošijih u posljednjih nekoliko godina. Ipak, pivot našeg državnog tima vjeruje kako uz podršku s tribina “zmajevi” mogu napraviti senzaciju.

“Uz pomoć naše publike u svakoj utakmici možemo nadoknaditi razliku, pa tako i ovu iz Švedske. Oni drugačije igraju pred našom publikom nego što su navikli. Pozvao bih navijače da dođu da nas podrže", kazao je Burić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Glupost

Kakvo iznenađenje.To je samo šuplja priča Markovića.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC