• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Đoković posle Vimbldona stiže u Beograd?

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta odlučiće posle nastupa na trećem grend slemu o tome da li će pomoći Dejvis kup selekciji Srbije u meču četvrtfinala protiv Velike Britanije. U njegovom zvaničnom kalendaru stoji da hoće, ali...

Novak Đoković priprema se za nastup na Vimbldonu, gde će pokušati da osvoji treći grend slem ove sezone posle Australijan Opena i Rolan Garosa.

 Posle učešća na prestižnom turniru u Londonu odlučiće i da li će nastupati za selekciju Srbije u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa protiv Velike Britanije u Beogradu polovinom jula.

Najbolji teniser sveta objavio je na svom sajtu kalendar nastupa do kraja sezone, na kojem je i duel na Tašmajdanu protiv Britanaca. Ipak, konačnu odluku da li će igrati za svoju selekciju doneće posle trećeg grend slema u 2016. godini.

Dejvis kup
Izvor: YouTube

ĐOKOVIĆEV "RED VOŽNJE"

Novak Đoković prema objavljenom rasporedu posle Vimbldona i nastupa u Dejvis kupu protiv Velike Britanije, trebalo bi da igra na mastersu u Torontu (25. jula), a onda ga očekuje učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (6. avgust). U veoma gustom rasporedu usledio bi put u Sinsinati, na masters čiji jedini trofej nema u kolekciji (14. avgust), a potom u Njujork na US Open (29. avgust). Slede nastupi u Pekingu (3. oktobar) i Šangaju (10. oktobar), zatim povratak u Evropu na masters u Parizu (31. oktobar) i tradicionalni završetak sezone na Masters kupu u O2 areni u Londonu, 13. novembra. Raspored je svakako podložan izmenama, a na njih bi mogao i da utiče ishod meča protiv Velike Britanije i eventualni plasman Srbije u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa.

"Čekamo da prođe Vimbldon, pa ćemo onda razgovarati sa igračima. Trenutno ne znamo ko će igrati protiv Britanaca. Novak je izuzetno opterećen i sigurno da ima svoje prioritete. Hvala Bogu, prvi cilj je ostvario - osvojio je Rolan Garos. Sada ga očekuje napad na Olimpijske igre. Sve opcije su otvorene", preneo je "Sport" izjavu selektora Srbije Bogdana Obradovića.

Četvrtfinalni meč Svetske grupe Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i Velike Britanije igraće se od 15. do 17. jula u Beogradu, a selektori će najkasnije deset dana pred početak duela morati da prijave ekipe.

Srbija je plasman u četvrtfinale izborila pobedom nad kazahstanom u prvom kolu (3:2), dok je Velika Britanija, koja brani trofej, bila bolja u martu pred svojim navijačima od Japana - 3:1.

Pobednik duela u Beogradu u polufinalu, u septembru, igraće sa boljim iz susreta Italija - Argentina, dok će se u preostala dva četvrtfinalna duela sastati Češka - Francuska i SAD - Hrvatska.

Srbija je jednom osvojila trofej u Dejvis kupu, 2010. godine, dok je Velika Britanija deset puta bila šampion. Poslednji trofej, osvojen prošle godine, Britanci su osvojili posle duge pauze koja je trajala 79 godina.

Srbiji i Velikoj Britaniji to će biti drugi međusobni duel u Dejvis kupu, posle 2006. godine, kada su Novak Đoković i ekipa slavili u četvrtfinalu u Glazgovu rezultatom 3:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC