• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađen uskoro u bazenu, žalba usvojena!

Autor mondo.rs

Sud u Lozani prepolovio je kaznu srpskom vaterpolisti, koji će se početkom sledeće godine vratiti vaterpolu.

 Usvojena žalba Nikole Rađena, uskoro u bazenu Izvor: MN PRESS

Žalba nije bila uzaludna!

Sud za arbitražu u sportu, u Lozani, saopštio je danas da je doneo odluku kojom se preinačuje kazna trofejnom srpskom vaterpolisti zbog korišćenja kokaina.

"Arbitražni sud je nakon žalbe Nikole Rađena na odluku Svetske plivačke federacije (FINA), promenio prvostepenu presudu. Ova odluka je konačna i na nju niko nema pravo žalbe, pa je sasvim izvesno da ćemo posle dve godine, ponovo gledati našeg asa u bazenima", saopštila je PR agencija "Wind Communication", koja zastupa Rađena u javnosti.

Bivši reprezentativac Srbije imaće pravo nastupa od 17. februara 2017. godine, saopštila je ova agencija u dopisu medijima.

Rađen je bio pozitivan na kokain na doping testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara, kao i 14. aprila u Kruševcu protiv Rusije, zbog čega ga je Svetska plivačka federacija (FINA) žestoko kaznila.

Antidoping komisija FINA ga je suspendovala na četiri godine, a bivši vaterpolista Srbije je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o tome koliko šteti doping.


Rađen je 25. novembra 2015. godine odlučio da uloži žalbu na odluku FINA najvišoj instanci - Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Taj sud naveo je da će o Rađenovoj žalbi raspravljati 11. januara 2016. godine, ali je nakon toga odluka odložena - ispostaviće se - sve do danas.


Nikola Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu, Hios i pre kazne za ekipu Olimpijakosa.

Prvobitno, javnost je saznala za Rađenov prekršaj 14. maja 2015. godine.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC