• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Kao da je prvi put

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta naglasio da uvek oseća istu draž pred start Vimbldona, bez obzira na to što je već tri puta osvojio titulu na tom turniru

Novak Đoković u ponedaljk od 14 časova kreće u odbranu trofeja na Vimbldonu. Najbolji teniser sveta pokušaće da četvrti put u karijeri podigne pehar u Londonu.

Bez obzira na to što zna kako je trijumfovati na najprestižnijem turniru na svetu, Đoković ističe da sa nestrpljenjem i velikim motivom dočekuje start turnira i ove sezone.

"Uvek sam veoma uzbuđen kada dođem na Vimbldon. To je bio turnir koji sam uvek sanjao da osvojim. Svaki put kada dođem oživim uspomene kada sam bio dete i kada sam zamišljao sebe kako ga osvajam jednog dana. Iako sam uspeo to da uradim tri puta, i dalje osećam isto uzbudenje kao da je prvi put", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

finale
Izvor: YouTube

On je naglasio da je ovoga puta situacija ipak malo drugačija.

Novak Đoković je do sada tri puta osvajao Vimbldon - 2011, 2014. i 2015. godine. Sa svojim trenerom Borisom Bekerom, Džonom Mekinroom i Britancem Arturom Gorom deli deseto mesto liste najuspešnijih tenisera na Vimbldonu. Prvi, sa sedam trofeja je domaći takmičar Vilijam Renšou, koji je to učinio krajem 19. veka, dok su u novije vreme njegovg uspeh ponovili Pit Sampras i Rodžer Federer.

"Ove godine situacija se razlikuje, jer prvi put dolazim kao šampion Rolan Garosa.To mi daje dodatno samopouzdanje".

Najbolji igrač sveta objasnio je zašto se nije "zagrejao" za Vimbldon.

"Odavno nisam igrao uvodne turnire pred Vimbldon. Razlog je bio veoma zahtevan raspored na šljaci, a posebno zbog prvih šest meseci gde sam srećom imao dosta mečeva. Ja sam odlučio da ne igram jer je osvajanje Rolan Garosa verovatno najlepši trenutak moje karijere. Mnogo sam se istrošio i bilo mi je važnije da se oporavim i malo odmorim od tenisa", istakao je srpski teniser.

Počinje! Londonska belina
Izvor: YouTube

Đoković odbranu titule na Vimbldonu počinje mečom protiv Britanca Džejmsa Varda, koji je 177. igrač sveta. Srpski as ističe da je važno od starta zaigrati maksimalno koncentrisano, pogotovo protiv domaćeg igrača, sa kojim se nikada ranije nije sastao.

"Kad god prvi put igrate protiv nekoga uvek je važno da dobro počnete meč i ne dozvolite rivalu da iskoristi šanse. Biće to prvi meč na nedirnutoj travi. To je verovatno jedan od najposebnijih teniskih duela koje igrač može da iskusi. Radujem se tome. Znam da on nema mnogo da izgubi i možemo samo da uživamo".

Novak Đoković pokušaće da osvoji treću uzastopnu titulu u Londonu, dok su rekorderi sa po pet pehara u nizu Bjorn Borg (1976-1980) i Rodžer Federer (2003-2007), koji je ujedno igrao i najviše finala - deset.

Uprkos sjajnim partijama, brojnim osvojenim trofejima, rekordima u poslednje vreme i velikom iskustvu koje ima, Đoković ne krije da oseća neku vrstu pritiska.

"Neizbežno je susretanje sa takvim situacijama kada si među najboljim igračima. Pritisak je uvek tu i očekuje se da igraš dobro. Ipak, što se češće srećeš sa tim i emocijama, više se navikneš na njih. Pokušaću da iskoristim to iskustvo, sa prethodnih turnira, iz prethodnih sezona i da razmišljam pozitivno", zaključio je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC