• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković "oduvao" Manarina na rođendan

Autor mondo.rs

Branilac trofeja i drugi meč na Vimbldonu ove godine rešio u svoju korist maksimalnim rezulatom (3:0). Naredni rival Kveri ili Beluči

Novak Đoković sa uspehom je preskočio i drugu prepreku na Vimbldonu.

Savladao je 55. tenisera sveta Adriana Manarina rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 7:6 (7:5) i posle dva sata i pet minuta igre izborio je plasman u treće kolo.

Đokovićev naredni rival biće Amerikanac Sem Kveri ili Brazilac Tomaž Beluči. Protiv Kverija, 41. na svetu, ima skor 8:1, dok protiv Belučija ne zna za poraz (6:0).

Tamo će ga čekati bolji iz meča Sem Kveri - Tomaž Beluči.

Đoković, koji brani trofej u Londonu, u prvom setu dopustio je malo više slobode levorukom francuskom igraču, sa kojim se nikada pre nije sastajao, a kada je konačno "pročitao" njegovu igru, u potpunosti je preuzeo kontrolu na terenu.

Manarino, koji danas slavi 28. rođendan, u prvom delu igre zaista je delovao dobro, bio je rasterećen, poletan i rastrčan, igrao je raznovrsno i dobro je servirao, ali je posle polusatne "minijature" Đoković pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Francuz je blistave trenutke imao i u finišu trećeg seta, kada je uspeo da vrati brejk Đokoviću i izbori taj-brejk, ali ne i da ga dobije.

Đoković i Manarino odigrali su meč na Centralnom terenu, pod krovom, jer kiša koja pada u Londonu i drugi dan zaredom odlaže zakazane mečeve i pravi velike probleme organizatorima.

Najboljem teniseru sveta to je bila i 30. uzastopna pobeda na grend slemovima.

Đoković je protiv Manarina upisao 16. trijumf u nizu na Vimbldonu. Poslednji poraz pretrpeo je 7. jula 2013, kada ga je u finalu nadigrao domaći teniser Endi Marej. Nakon toga ostvario je dve titule u nizu, od ukupno tri iz Londona, koliko ima u kolekciji.

TOK MEČA

PRVI SET

1:0 - Nije dobro počelo, jer je Đoković na svoj servis omogućio Manarinu dve brejk lopte (40:15), ali je onda sjajnim servisom poništio prednost koju je rival imao

2:1 - Za sada sve ide dobro, ali evidentno je da je Manarino gem na svoj servis dobio lakše od najboljeg na svetu, sa "nulom" i da nekako deluje opuštenije. Levoruki Francuz zaista nema šta da izgubi na ovom duelu i u skladu sa tim pokušava da se prikaže u najboljem svetlu.

2:2 - Đoković je imao prvu brejk loptu u četvrtom gemu, ali se Francuz odbranio

3:2 - Zagrejao se branilac trofeja i deluje ubedljivije. Treći gem na svoj servis dobija bez izgubljenog poena

Organizatori su sigurni da neće biti tenisa u Londonu ni u narednih 45 minuta

4:3 - Manarino igra opuštene ruke, Đoković sa druge strane nije baš ubedljiv kako smo navikli (prvi servis 56 odsto), ali nema brejka. Francuz je čak protiv Đokovića iskoristio njegovo najjače oružje - fantastično je skratio jednu loptu, na čemu mu je čestitao i prvi reket sveta 

6:4 - NOVAK VODI 1:0 U SETOVIMA posle 34 minuta igre! Manarino je bio odličan, ali je popustio pod pritiskom. Kada je Novak poveo 5:4, a on bio na servisu, kao da nije mogao da izdrži. Odmah je Đoković poveo 30:0, Francuz je nakratko poništio prednost prvog igrača sveta, ali mu je potom opet zadrhtala ruka kada je padala odluka.

DRUGI SET

3:0 - BREJK I POTVRDA! Najbolji na svetu preuzima kontrolu na terenu, u potpunosti. Uspeo je   odmah na početku drugog seta da napravi brejk, a potom i da potvrdi za sigurno i ubedljivo vođstvo. Pustio je Manarina da na Centralnom terenu odigra minijaturu i pobere aplauz, a onda su stvari došle na svoje

5:2 - Đoković deluje ubedljivo i održava vođstvo. Protivnika tera na greške (Manarino ima 23 neiznuđene greške, Đoković samo devet), dok on savršeno kontroliše situaciju na terenu. Sada je na korak od osvajanja drugog seta

6:3 - Manarino se spasao na svoj servis, dobivši gem na razliku, ali je već u narednom kapitulirao pred ubitačnim Novakovim udarcima. Ekspresno je Đoković dobio gem i duplirao vođstvo u setovima posle 68 minuta igre

Dok se igra samo na Centralnom terenu pod krovom, organizatori su obavestili javnost da tenisa na otvorenom neće biti ni u narednih sat vremena

Twitter Embed Code

TREĆI SET

1:1 - Publika uživa! Đoković je posle brejk lopte na servis rivala u prvom gemu, omogućio Francuzu pet brejk lopti, ali ih, na sreću Srbina, on nije iskoristio. Da, Đoković mu je dozvolio da dođe u priliku da povede sa 2:0, jer je neobično mnogo grešio na servisu. Ubacio je samo tri prva servisa u gemu u kojem je odgrano 14 poena.

4:3 - BREJK ĐOKOVIĆA! Strpljivo je Novak čekao grešku rivala i iskoristio je. Naterao je rivala posle 40:30 na grešku iz forhenda i stigao do prednosti. Đoković je iskoristio tri od sedam brejk lopti, Manarino nijednu od sedam.

5:3 - Brejk potvrđen, kraj je blizu...

5:6 - OBRT! Francuz pokazao zube, vratio brejk i preuzeo vođstvo... Sad Novak juri opstanak u setu

6:6 - Taj-brejk!

7:6 (7:5) - Novak je u trećem kolu Vimbldona

NAJAVA MEČA

Kiša zadaje mnogo problema organizatorima Vimbldona, jer opet pada u Londonu, ali branilac trofeja Novak Đoković igra svoj meč drugog kola, prema ranije napravljenom planu.

Srpski teniser sastaje se sa Adrijanom Manarinom, 55. igračem sveta, sa kojim nikada ranije nije igrao.

Njih dvojica igraju na Centralnom terenu, pod krovom.

Đoković je u prvom kolu bio ubedljiv protiv Britanca Džejmsa Vorda (6:0, 7:6, 6:4), dok je Francuz eliminisao Kajla Edmonda u tri seta - 6:2, 7:5, 6:4.

Pobednik meča Đoković - Manarino u trećoj rundi sastaće se sa pobednikom duela Sem Kveri - Tomaž Beluči.

Prema ranije utvrđenom rasporedu danas na terene Ol ingland kluba trebalo je danas da izađu i Aleksandra Krunić protiv Monike Nikulesku, u meču prvog kola i Jelena Janković protiv Marine Eraković, u drugoj rundi, ali zbog kiše koja pada neizvesno je da li će se ti dueli odigrati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC