• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković predao vimbldonsku krunu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta posle 0:2 u setovima u petak i prvog prekida zbog kiše, nije uspeo da nadoknadi rezultatski zaostatak u subotu, pa je poražen u trećem kolu od Sema Kverija sa 3:1 u duelu koji je čak četiri puta obustavljan

Novak Đoković igrao je protiv Sema Kverija dva dana meč trećeg kola Vimbldona i izgubio ga je rezultatom 6:7 (6:8), 1:6, 6:3, 7:6 (7:5).

Najbolji teniser planete tako je predao šampionsku krunu u Vimbldonu, nakon što ju je osvajao prošle i pretprošle godine.

Đoković je prvog dana igrao daleko lošije od onoga kako smo navikli prethodnih godina, dok je na drugoj strani Sem Kveri pružio možda i najbolje izdanje ove godine. Branilac trofeja izgubio je prva dva seta rezultatom 7:6, 6:1, a onda je zbog kiše meč prekinut, a potom i odložen za subotu.

Kiša je i drugog dana zadavala mnogo problema igračima, jer je čak tri puta prekidala duel. Srpski teniser uspeo je da ubedljivo dobije treći set (6:3), ali je u četvrtom imao mnogo muke, pa je posle propuštenih 11 brejk šansi, konačno uspeo da oduzme servis rivalu u devetom gemu i povede sa 5:4. Ipak, raspoloženi i motivisani Amerikanac uzvratio je odmah u narednom gemu istom merom, potvrdio brejk i preuzeo vođstvo (6:5). Novak je na kratko produžio duel, a potom izgubio i drugi taj-brejk na meču.

Kveri je tako prekinuo Novakov niz od 16 mečeva bez poraza na Vimbldonu koji je trajao od 7. jula 2013. godine, kada ga je u finalu savladao Endi Marej i osvojio jedini grend slem u Londonu.

Kveri je ostvario drugu pobedu protiv Đokovića u karijeri, uz osam poraza. Prethodno je slavio samo na mastersu u Parizu 2012. godine.

Novak, koji ima tri titule na Vimbldonu, pretrpeo je najraniji poraz u poslednjih osam godina.

On je samo 2008. eliminisan ranije - u drugom kolu, kada ga je izbacio Marat Safin. Posle toga igrao je četiri finala, dva puta završio je učešće u polufinalima, a jednom u četvrtfinalu.

Prvi reket sveta nije uspeo da ponovi podvig od prošle godine, kada je takođe gubio 0:2 od Kevina Andersona, pa posle prekida dobio tri seta u nizu i plasirao se u četvrtfinale.

Novak Đoković prethodno je izgubio pre četvrtfinala na nekom grend slemu 2009. godine na Rolan Garosu, od Filipa Kolšrajbera.

Osim što mu je oduzeo krunu, Kveri je onemogućio Đokovića da posle Australijan Opena i Rolan Garosa osvoji treći i četvrti grend slem sezone i tako kompletira sve četiri titule na najvećim turnirima u istoj kalendarskoj godini.

"Presrećan sam. Uspeo sam da pobedim najboljeg tenisera na svetu, koji je jedan od najboljih ikada i to na najvećem turniru, Vimbldonu", izjavio je prvo posle velikog trijumfa Kveri.

Sem Kveri je posle najvećeg "skalpa" u karijeri izjednačio najbolji plasman ostvaren na Vimbldonu. Prethodno je igrao u četvrtoj rundi 2010. godine, gde ga je zaustavio Endi Marej.

Amerikanac, koji na ATP listi zauzima 41. mesto, u sledećoj rundi sastaće se sa Nikolasom Mauom, koji je u francuskom duelu nadigrao Pjera Uga Erbera u tri seta - 7:6 (7:5), 6:4, 3:6, 6:3.

Novak
Izvor: YouTube

TOK MEČA

TREĆI SET

1:0 - Meč je nastavljen Đokovićevim servisom. Dobro je krenuo

2:0 - BREJK NOVAKA! Odlično... Koristi drugi servis protivnika i treću brejk loptu i odmah Đoković stiče prednost

3:0 - Perfektno! Potvrđuje Novak brejk i povećava vođstvo. Mnogo bolje izgleda, servira, igra i kreće se Đoković danas...

4:0 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Gledamo potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj juče. Đoković je taj koji u potpunosti kontroliše situaciju na terenu, dok Kveri ne igra ni približno onako kao u petak uveče.

Tenis je opet obustavljen na Ol ingland klubu

PREKID ZBOG KIŠE!

Posle dva sata pauze, nastavljen je meč na terenu broj jedan

5:0 - Nastavlja Đoković tamo gde je stao oko pola dva. Dobija peti gem u nizu, brzo i ubedljivo.

5:2 - Kveri se pokrenuo i smanjio zaostatak. Dobio je prvi gem danas na svoj servis, a onda je i napravio brejk... Đoković je napravio nekoliko neočekivanih greški, a Amerikanac je to iskoristio

5:3 - Kveri potvrđuje brejk...

6:3 - Novak prekida Kverijev niz i osvaja prvi set na meču. Smanjuje rezultat na 1:2. Statistika pokazuje da je Kveri imao sedam vinera, pet više od Đokovića, čak 4 asa, Novak samo jedan, ali je Amerikanac napravio daleko više neiznuđenih greški - 8/2

ČEVRTI SET

0:1 - Počinje vođstvom Kverija, a moglo je drugačije. Đoković je imao čak tri prilike da oduzme servis rivalu, ali je Amerikanac uspeo da odgovori na pravi način svaki put kada je bilo "čupavo"

1:1 - Novak lagano dobija gem na svoj servis i stiže do izjednačenja, ali opet KIŠA! Igrači ostaju na terenu, na stolicama, jer ne pada jako, pa se nadaju da će sivi oblak brzo proći

Ipak su Đoković i Kveri otišli u svlačionicu... iako kiša samo rominja

Nastavljen je meč posle kratke pauze, pa se igrači nisu ni zagrevali

1:2 - Duuuuuuug gem posle pauze. Opet je Đoković imao tri prilike za brejk, ali je opet omanuo... Ipak, važnije od rezultata je da je ostao nepovređen, nakon što mu je proklizala desna noga, pa je pao. Ipak, nastavio je da igra bez posledica

2:2 - Izdržao je Đoković Kverijevu agresivu i spasao brejk loptu... Nije bilo lako, ali je dalo rezultata

2:3 - Novak ne koristi još dve brejk lopte... Igra se mnogo žešće, razmene su duže, igrači sve češće menjaju ritam... A i publika je sve bučnija, jer uživa u onome što gleda na terenu broj jedan

3:3 - Teškom mukom Novak stiže do izjednačenja. Spasao je tri brejk lopte, odigrao nekoliko zaista sjajnih udaraca, ali i imao i nekoliko nerezonskih greški, a onda je konačno uspeo da dobije, ali i da mu se otme njegov prepoznatljiv krik olakšanja. Nadamo se da će mu doneti dobro

Bilo je ukupno 13 brejk šansi u četvrtom setu, ali brejka još nema. Đoković je imao osam

3:4 - Još jedan gem završen na razliku, dobija ga Kveri, iako je lošije servirao i ponovo preuzima vođstvo

4:4 - Izjednačenje

5:4 - KONAČNO BREJK ĐOKOVIĆA! Kveri "ubija" servisom, spasao se mnogo puta, ali Đoković konačno koristi 12. priliku u setu i pravi brejk...

5:5 - Drama se nastavlja! Kveri uzvraća istom merom, brejkom! Pa ko duže izdrži

5:6 - Kveri dobija i gem na svoj servis i sada je Đoković pod pritiskom... Ovaj servis gem je veoma veoma važan

KIŠA... Četvrti put prekida meč Đokovića i Kverija... Sada je navučen i prekrivač na teren broj 1, tako da će pauza malo duže potrajati, a Novak će na masažu.

Nastavlja se, posle četiri prekida ukupno... Novak će servirati za ostanak u meču

6:6 - Novak je izborio taj-brejk

7:6- Kao i prvi na ovom meču, Đoković nije uspeo da dobije ni drugi... Duel Đokovića i Kverija završen je 23 sata posle zvaničnog početka pobedom Amerikanca. Pobedio je najboljeg na svetu, drugi put u karijeri, posle osam poraza koje mu je naneo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC