• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Conga se vratio posle 0:2 i onda - "nestao"!

Autor mondo.rs

Šta se dogodilo sa Congom u petom setu? Marej može samo da mu se zahvali.

Žo-Vilfred Conga smogao je snage posle propuštene tri set lopte za vođstvo od 1:0 i glatkog gubitka drugog seta da se vrati u egal i uvede Endija Mareja u peti set, pred njegovom publikom, na Centralnom stadionu.

Šta se tada dogodilo...

To samo on zna.

Conga je propustio tri šanse da povede 1:0 u poslednjem četvrtfinalu muškog singla na Vimbldonu, prepustio je vođstvo Škotu posle 22 poena u taj-brejku, a očigledno uzdrman načinom na koji je pao u zaostatak jednostavno nije postojao na terenu u drugom setu. Enormnu energiju uložio je da se vrati posle 0:2, ali za razliku od Rodžera Federera kojem je na istom mestu, ranije u četvrtak, to uspelo u potpunosti u duelu sa Marinom Čilićem, Conga je stao na korak od velikog podviga.

(2) Endi Marej – (12) Žo-Vilfred Conga 7:6 (12:10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1!

"Nema šanse da ću izgubiti ovaj meč, nema šanse!", urlao je besni Marej nakon što je Francuz izjednačio na 2:2 u setovima.



Izgleda da ga je čuo i sam Conga, a i poslušao – odigrao je očajan set, nalik onom drugom i bukvalno "pogurao" Škota u polufinale "tik" pre pomračine nad Londonom, koja je već počela da pada.

Igralo se tri sata i 57 minuta, a publika koja je potrošila malo bogatstvo za današnji program na Centralnom stadionu gledala je tenis "za sve pare", ukupno je odigrano deset setova, od kojih su tri završena u taj-brejkovima.

Sada znamo parove polufinala: (3) Rodžer Federer – (6) Miloš Raonić, odnosno (2) Endi Marej – (10) Tomaš Berdih – u petak popodne!

Marej, šampion Vimbldona iz 2013. godine, plasirao se u čak sedmo polufinale ovog turnira, a ukupno 20. na gren slemovima.

U prvom setu današnjeg četvrfinala obojica tenisera su po jednom oduzela servis protivniku, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Conga je u taj-brejku propustio tri set lopte, dok je Marej iskoristio tek četvrtu, 12:10.

U drugom setu nije bilo velikih uzbuđenja, pošto je Marej, uz dva brejka, poveo 5:0, da bi na kraju bilo ubedljivih 6:1.

Francuz se, ipak, nije predavao, dobio je naredna dva seta, 6:3 i 6:4, i odveo meč u peti, odlučujući set.

U tom petom setu viđena je repriza drugog. Marej je vrlo brzo poveo 5:0, a Conga je do kraja uspeo da osvoji samo jedan gem, pa je pognute glave napustio Centralni stadion.

Rezultati četvrtfinala:

(6) Miloš Raonić – (28) Sem Kveri 6:4, 7:5, 5:7, 6:4
(3) Rodžer Federer – (9) Marin Čilić 6:7 (4:7), 4:6, 6:3, 7:6 (11:9), 6:3

(10) Tomaš Berdih – (32) Lukas Puj 7:6 (7:4), 6:3, 6:2
(2) Endi Marej – (12) Žo-Vilfred Conga 7:6 (12:10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC