• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo veliko finale Miloša Raonića!

Autor mondo.rs

Rođeni Podgoričanin sa kanadskim pasošem pobedio Rodžera Federera u polufinalu Vimbldona - 3:2. U nedelju igra prvo grend slem finale u karijeri.

Kakav meč!

Pun preokreta, lepih poteza i na kraju veličanstvena pobeda Miloša Raonića za prvo grend slem finale u karijeri. I to preko Rodžera Federera, koji je tako zaustavljen u pohodu ka osmom trofeju na čuvenoj londonskoj travi i 18. grend slem tituli.

RAONIĆ - FEDERER 3:2 (6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3)!!!

Kanađanin će u finalu igrati protiv pobednika meča Endi Marej - Tomaš Berdih.

Tačno tri sata i 29 minuta trajala je borba na Centralnom terenu.

Počela je setom u kojem je dominirao devet godina mlađi Raonić. Milošu je bio dovoljan jedan brejk u četvrtom gemu. Švajcarac u tom delu nije uspevao čak ni da pripreti, osim kada je sedmi teniser sveta servirao za vođstvo u setovima. Ni tada Rodžer nije uspeo da stigne do brejk lopte, ali je prilično namučio Raonića.

Naredna dva seta u centru pažnje bio je Federer.

Sedmostruki ovajač Vimbldona igrao je u nezadrživom naletu, da bi posle sat i 20-ak minuta preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima. Do izjednačenja je, ipak, došao nakon uzbudljive borbe. Drugi set odigran je bez brejka, s tim što je u desetom gemu Federer imao četiri šanse da ranije završi set, ali je Raonić uspeo da izbori "tajbrejk".

U njemu nije imao šansu 7:3.

Kada je švajcarski teniser dobio treći set 6:4 (jedan brejk), činilo se da mu je otvoren put ka novom 11. finalu Vimbldona. Ali, Federer ne koristi dve prilike da oduzme servis Reoniću u četvrtom setu, što Kanađanin kažnjava brejkom u najgorem mogućem momentu po rivala i dobija set 7:5.

U odlučujućem petom setu više snage imao je Podgoričanin. Odigrao je savršeno, napravio brejk, a onda bez problema do kraja sačuvao servis i plasirao se u finale.

Najveći uspesi 25-godišnjeg Raonića na grend slem turnirima do ovogodišnjeg Vimbldona bila su dva polufinala. Upravo u Londonu 2014. i na Asutralijan Openu ove godine.

Prvi put u karijeri uspeo je da veže dva trijumfa protiv Federera, jer je na početku godine pobedio u Brizbejnu. Sada je u međusobnom skoru 9:3 za Švajcarca.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC