• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delpo o meču sa Đokovićem: O, ne...

Autor mondo.rs

Huan Martin del Potro jeste pobedio najboljeg igrača sveta 2012. u Londonu, ali sada tvrdi da će imati najteži zadatak i najveći izazov na startu olimpijskog turnira.

Žreb je bio nemilosrdan u Riju.

Već u prvom kolu teniskog turnira susrešće se najbolji igrač sveta Novak Đoković i Huan Martin del Porto, koji je upravo pobedio Srbina u meču za treće mesto i osvojio bronzanu medalju na prethodnim igrama u Londonu 2012. godine.

Stvari su se mnogo promenile od tada. Đoković je neprikosnoven, a Delpo je muku mučio sa brojnim povredama i dugo je bio van terena.

"Imam velika očekivanja uprkos svemu, jer sam osvajač medalje sa prethodnih Igara. Ali, realno, sebe ne vidim kao favorita za odličje u Riju, jer ne igram na najvišem nivou. Ipak, potrudiću se maksimalno, jer sama činjenica da sam ovde i da imam ponovo priliku da predstavljam svoju zemlju, već je dovoljan motiv", izjavio je Del Potro.

Argentinac, koji je trenutno 145. na ATP listi, očekivao je da će dobiti lakšeg rivala na startu, budući da nije nosilac u Riju.

"Zaista me je uznemirio žreb. Sa jedne strane srećan sam što ću igrati protiv najboljeg igrača sveta, i to baš na Olimpijskim igrama, a sa druge sam tužan jer sam želeo stvarno da dobijem nekog lakšeg rivala u prvom kolu", iskren je bio Del Potro.

On, ipak, obećava da će na terenu pokušati da odigra najbolji tenis, iako je Novak izraziti favorit u tom meču.

"Od tog meča u Londonu pre četiri godine mnogo toga se promenilo. On igra savršeno, ja sam daleko od najboljeg nivoa... To će biti zaista najveći izazov za mene", dodao je svojevremno četvrti igrač sveta.

delpo
Izvor: YouTube

Argentinac, koji je 2009. osvojio US Open, jedini grend slem u karijeri, ipak ima jednog "aduta u rukavu" za meč protiv Đokovića.

"Biće mnogo navijača Argentine na meču, koji su bučni, a znam da on ne voli da igra u takvoj atmosferi. Pokušaću maksimalno da iskoristim tu energiju sa tribina", poručio je Del Potro.

Đoković i Del Potro prethodno su odigrali 14 mečeva, a Đoković je dobio 11. Od tog poraza u Londonu, 2012. sastali se ukupno osam puta, a Delpo je slavio samo jednom (na mastersu u Indijan Velsu 2013).

Argentinac i Srbin već dugo nisu "ukstili rekete". Poslednji duel odigrali su pre tri godine na završnom turniru sezone u Londonu, i Đoković je pobedio rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Meč Đoković - Del Potro u Riju biće odigran u nedelju uveče po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC