• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobana sedma u finalu

Autor mondo.rs

Srbija i dalje čeka na medalju u Riju...

 Bobana sedma u finalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dvostruka evropska šampionka u streljaštvu, iz 2010. i 2012. godine, u kategoriji vazdušni pištolj 10 metara, Bobana Veličković, nije uspela da donese Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. 

Naša strelkinja uspela je da prođe u drugu fazu finala svoje discipline, ali je završila kao sedma od osam takmičarki. Za nastavak borbe nedostajalo joj je 0.6 kruga! 

Pored Bobane Veličković u finalu su se takmičile Ruskinje Vitalina Bacaraškina i Ekatarina Koršunova, Grkinja Ana Korakaki, Meksikanka Alehandra Zavale Vaskez, Egipćanka Afafa Elhodhod, Kineskinja Mengsu Žang i Španjoljka Sonia Franke.

Zanimljivo je da nijedna od ovih osam takmičarki u svojoj karijeri, do Rija, nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama.

Prva serija: Bobana je posle prva tri pucnja na poslednjem, osmom mestu sa 27.2 kruga.

Druga serija: Naša takmičarka je i dalje na osmoj poziciji, sa 55 krugova. Prva ispred nje je Ruskinja Koršunova sa 55.7.

Treća serija: Bravo! Bobana je preskočila Koršunovu. Sada je sedma sa 64.7 krugova, što joj je donelo plasman u drugu fazu finala. Ekatarina Koršunova je definitivno osma.

Četvrta serija: Šteta! Bobana je smanjila razliku u odnosu na Meksikanku Zavale Vaskez, ali nije uspela da je pretekne i ostane u borbi za medalju. Ispala je za 0.6 kruga!

Posle Koršunove i Veličkoviće, iz finala je eliminisana i Meksikanka Zavale Vaskez, kojoj je pripalo šesto mesto. Egipćanka Afafa Elhodhod je peta.

Meksikanka Alehandra Zavale Vaskez završila je kao četvrta za samo 0.2 kruga razlike u odnosu na mladu Ruskinju Bacaraškinu.

Bronza pripada Grkinji Ani Korakaki. Srebrna je Ruskinja Vitalina Bacaraškina, a zlato je osvojila Kineskinja Mengsu Žang.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC