• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alarm je uključen: Brazil potopio "delfine"!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije doživela poraz od domaćina i zakomplikovala sebi posao u borbi za plasman. Soro spustio rampu našem timu sa 13 odbrana.


Dva loša utiska popravljena su teško izborenim remijima sa Mađarskom i Grčkom. Ove noći nije bilo izvlačenja.

Reprezentacija Srbije, šampion Evrope i sveta, doživela je i prvi poraz na Olimpijskim igrama. Odnosno, nije pobedila ni iz trećeg pokušaja.

BRAZIL - SRBIJA 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2)

Izabranici Dejana Savića ličili su na sebe samo u uvodnoj četvrtini. U preostale tri nisu ni nagoveštavali igru koja ih je učinila prvim favoritom za zlato i najdominantnijom ekipom planete. Naprotiv!

Slobodan Soro, Srbin na golu Brazila, razbijao je i razbio samopouzdanje naših igrača sa čak 13 odbrana. Dok je meč odmicao, "delfini" su ostajali pre svega bez rešenja u napadu, a na kraju i koncentracije u defanzivi, što su borbeniji domaćini znali da kazne.

Iskusni Josip Vrlić, jedan od trojice inostranih nosilaca igre Brazila, postigao je dva gola pa iznudio odlučujući peterac u poslednjem minutu utakmice. Aleksiću je pala koncentracija, a Gustavo Gimaraeš šutirao je jako za konačnih 6:5 i savladao Branislava Mitrovića, jedinu svetliju tačku našeg tima sa 10 odbrana.

BRAZIL: Soro (13 odbrana), Ćrivela, Franko, Alonso, Salemi, Oneto 1, Bašes 1, Da Kosta Silva, Roha, Perone 1, Gimaraeš 1, Vrlić 2, Antoneli. SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk, Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, Mitrović 1, Mitrović (10 odbrana)

I kada su pogađali mrežu, "delfini" su reakcijama na klupi odavali utisak tima koji je svestan da ne pokazuje sve što zna. Pritisak raste, a prava na grešku više nema, jer je šampion Evrope i sveta sada u situaciji da se bori za sam plasman u eliminacionu fazu.

Sledeći meč "delfini" će igrati 12. avgusta u 3.10 časova ujutru protiv Australije, direktnog konkurenta u trci za četvrto mesto. Potom će se, u poslednjem kolu, boriti protiv Japana 14. avgusta, pola sata posle ponoći.

Sada su našem timu, pribijenom uz zid, neophodne obe pobede, dok je večerašnji rival - Brazil, sačuvao perfektan skor i ostao na prvom mestu tabele posle tri runde.

Brazil - 3 0 0 (24:14) 6 bodova
Grčka - 1 2 0 (25:24) 4 boda
Australija - 1 1 1 (24:23) 3 boda
Mađarska - 0 3 0 (30:30) 3 boda
Srbija - 0 2 1 (22:22) 2 boda
Japan - 0 0 3 (21:32) 0 bodova

Parovi 5. kola

12. avgust: Mađarska - Japan (14.00), Grčka - Brazil (00.30), Srbija - Australija (03.10)

Parovi 6. kola

14. avgust: Australija - Grčka (19.10), Srbija - Japan (00.30), Brazil - Mađarska (01.50)


IZ MINUTA U MINUT:

BRAZIL - SRBIJA 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2)

- KRAJ UTAKMICE -

ČETVRTA ČETVRTINA

8' Pijetlović je pokušao, ali neuspešno.

8' 6:5 Brazilci koriste "penal" i ulaze u finiš sa vođstvom. Srbija ima napad.

- Katastrofalan scenario... Izgubljena bitka Aleksića i Gocića, pored kojih se Vrlić izborio za poziciju i iznudio peterac.

- Brani Mitrović, brani i Soro. Počinje poslednji minut, a Brazil ima napad.

- Aleksić šutira za vođstvo, ali Soro brani i piše svoju 13. intervenciju.

5' 5:5 IZJEDNAČENJE! Slobodan Nikić! Iskusni centar trese mrežu, koristeći okrenutost Brazilaca ka našim krilima.

4' 5:4 Konačno! Stefan Mitrović! Mogu li "delfini" da preokrenu? Vremena ima, samo je potrebna bolja igra.

- Mitrović održava "delfine" u životu u ovim trenucima. Dve odbrane srpskog golmana, za novi impuls. Možemo li konačno do gola?!

- Slobodan Soro večeras je apsolutno nesavladiv. Sada je zaustavio i šut Filipa Filipovića iz daljine. To je njegova 11. odbrana na ovoj utakmici.

- Konačno trzaj naše ekipe! I to od golmana - Baneta Mitrovića, koji u poslednjem trenutku, sjajnom odbranom, sprečava kontru.

- kraj treće četvrtine -

8' 5:3 Ne valja... Josip Vrlić prvi put na utakmici donosi Brazilu dva gola prednosti.

7' Soro je, jednostavno, spustio rampu. Devetom odbranom je već očigledno "ušao u glavu" našim reprezentativcima, koji ne nalaze način da ga savladaju...

6' Ponovo šut "delfina", ponovo odbrana Sora i ponovo okvir gola. Osma odbrana brazilskog golmana.

5' Filipović plasira loptu kad je Soro pao, ali pogađa okvir gola. Savić se hvata za glavu i kao da negoduje zbog ovog poteza naše "desetke".

3' 4:3 Preokret Brazilaca. Bernardo Ometo Gomes šutirao je sa distance i zatresao mrežu, zadržavši ruku u vazduhu. Komplikovana situacija za "delfine".

- Ponovo šutevi i ponovo ne ide. Soro "skida" i šut Duška Pijetlovića, posle kojeg srpski centar ponovo prihvata loptu, ali biva izblokiran.

- Šteta... Gocić šutira pre formiranja odbrane Brazila, ali se Soro zaista razbranio. Bivši golman Srbije sakupio je zasad šest odbrana.

- Srbija ponovo ima prvi napad.

- kraj druge četvrtine -

8' 3:3 Snažni Perone pliva u kontru, Ranđelović ga stiže i faulira sa leđa, što je automatsko isključenje u ovakvim situacijama. Nažalost, domaćin koristi igrača više i izjednačuje. Strelac je Adrijan Baheš.

6' 2:3 Novi igrač više za Brazil i još jedan gol. Strelac je Felipe Perone. Iskoristio je dobro plivanje Vrlića i odvlačenje pažnje našoj odbrani.

- Prlainović šutira snažno za četvrti gol našeg tima, ali trese okvir gola. Brazil kreće u novi napad.

4' 1:3 Brzi odgovor Srbije! Dušan Mandić! "Projektil" Kotoranina, koji Soro "čita", ali ne nalazi način i da zaustavi.

4' 1:2 Uigrana akcija Brazilaca i prvi gol. Strelac je Josip Vrlić, koji se izvukao na krilo i pobegao Aleksiću, srednjem defanzivcu u ovoj situaciji.

4' Sudije isključuju Živka Gocića na 20 sekundi, a Ratko Rudić okuplja Brazilce na tajm-autu.

3' Tribine slave Vrlićev gol, ali se on ne priznaje, jer je posle prekršaja morao da doda saigraču, ali se podigao na šut. Sudije "vade" loptu iz mreže našeg tima.

1' Riječanin Josip Vrlić zaista zahteva ogromnu pažnju "delfina" u odbrani. Iznudio je još jednog igrača više za Brazil, ali se naš tim ponovo odbranio.

- kraj prve četvrtine -

8' I za kraj prve četvrtine - odbrana Baneta Mitrovića. Uliva samopouzdanje naš golman čitavoj ekipi i još jednom intervencijom stavio tačku na deonicu koja hrabri.

7' 0:2Sava Ranđelović! "Delfini" ponovo koriste igrača više u bazenu i dupliraju prednost. Sačekao je Ranđelović da Soro počne da pada u vodu i snažnim šutem ga savladao.

6' Šteta... Dušan Mandić šutirao je snažno i pogodio okvir gola Brazilaca.

- Odbrana "delfina" zasad funkcioniše dobro i precizno. Selektor Savić traži tajm-aut uoči još jednog napada.

4' Brazilci prvi put imaju igrača više, ali Bane Mitrović "skida" jak udarac Peronea.

2' 0:1! Filip Filipović! Najbolji strelac "delfina" otvara meč jakim udarcem i loptom koja proleće iznad glave Sora. Prvi igrač više.

1' Srbija ne koristi prvi napad. Slobodan Nikić bio je na liniji dva metra, ali nije uspeo da šutne.

- Na tribina je 50-ak naših navijača.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC