• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaković: O zlatu na EP ne mislimo, Rio je važan

Autor mondo.rs

Kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić tvrde da uslovi nisu idealni na Olimpijskim igrama, ali da će, bez obzira na to, iz kvalifikacija direktno u finale dvoseda K2-200 metara

Marko Novaković i Nebojša Grujić za tri dana počinju takmičenje na Olimpijskim igrama u Riju u kvalifikacijama discipline kajak dvosed K2 – 200 metara.

Aktuelni evropski šampioni iz Moskve od pre nešto više od mesec dana "osetili" su zahtevnu stazu u Brazilu. Kažu da uslovi nisu idealni, ali da se nadaju da će početka kvalifikacija ipak sve biti u najboljem redu.

"Spremi smo, dovoljno smo koncentrisani, znamo šta možemo i težimo ka tome. Obavili smo treninge u jednosedima i bilo je poprilično loše jer je bilo teško 'namestiti se' i bilo nam je teško da održavamo ravnotežu i da osetimo gustinu vode zbog talasa. Uzburkano je sa svih strana i utisci nisu bili lepi, mada je isto kod svih timova, svi se žale na to. Imali smo i trening u dvosedu i stabilnije je, ali smeta kada se zaletimo na veći brzinu, zna da izbacuje iz ritma i lako može da se desi da se ispadne iz čamca. Jako je zahtevno", sumirao je prve utiske iz Rija Marko Novaković.

"Mi znamo koje su naše mogućnosti, a druga stvar je sportska sreća, koja je važna. Ostaje nam da se trudimo da što bolje odradimo posao do trke", dodao je on.

Novaković i Grujić kao aktuelni evropski šampioni spadaju u krug najužih favorita za osvajanje zlatne medalje. Američka novinska agencija AP predvidela im je najviše mesto na pobedničkom postolju.

"Ne razmišljam o tom zlatu na Evropskom prvenstvu u Moskvi, gledam da to ostavimo iza, ovo je vrhunac sezone, kao da je jedino takmičenje. Mislim da ću kasnije tek razmišljati šta sam sve uradio ove godine", dodao je Novaković.

On je napomenuo da se nada da će srpski dvojac odraditi odmah ceo posao u kvalifikacijama i da će prvim mesto u svojoj grupi direktno izboriti plasman u finale.

Njegov partner u dvojcu Nebojša Grujić napomenuo je da su se uverili da su uslovi veoma teški.

"Na pripremama smo gledali veslačke trke, videli smo prevrtanja i talase, a kada smo došli shvatili smo da je mnogo gore. Talasi su sa svih strana, kajakaša je mnogo na stazi i oni prave talase i teško može da se trenira. Ali po okončanju veslačkih takmičenja počinjemo da koristimo stazu, da se naviknemo na ambijent, da zapamtimo ciljne linije i bove", rekao je Grujić, koji će prvi put učetvovati na Olimpijskim igrama.

On navodi da, uprkos svemu, veruje da će srpski dvojac direktno u finale, jer su dobro trenirali u prethodnom periodu i "napunili baterije" nakon osvajanja evropskog zlata.

Kvalifkacije u disciplini dvojac K2-200 metara su na programu 17. avgusta popodne po srednjeevropskom vremenu, a pobednik ide direktno u finale, koje je na programu dan kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC