• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska četvrtfinala na OI: Najslabije, pa najbolje

Autor mondo.rs

"Ceo život za ovo treniramo... Ko zna kad ćemo ponovo imati šansu", poručuje Filip Filipović. Andrija Prlainović upoređuje formu sa igrama u Londonu.

 Srpska četvrtfinala na OI: Najslabije, pa najbolje Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Srpski vaterpolisti konačno su u Riju predstavili značajan deo svog talenta i snage, što je bilo dovoljno za pobedu nad Španijom, vrednom plasmana u polufinale Olimpijskih igara.

Iza "delfina" je nastup koji hrabri navijače, kao i preskočen stepenik na putu ka medalji. Pred njima je borba protiv boljeg iz duela Italije i Grčke.

Filip Filipović najavljuje još žešću borbu u predvorju finala.

"Srećni smo što igramo na ovakvom turniru, što smo u prilici da pokažemo ko je i šta je Srbija. Treniramo ceo život za ovo i što kaže Gocić ko zna kad ćemo imati priliku ponovo. Ako nastavimo ovako da igramo, da držimo nivo od samog početka, onda je sve u našim rukama. Najlepši osećaj je to, probili smo barijeru, obećali smo da ćemo se boriti za medalju i tu smo. Bićemo još fanatičniji", izjavio je Filip Filipović posle trijumfa, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbje.



Strelac četiri gola protiv Španaca Dušan Mandić istakao je da je konacno viđena prava Srbija.

"Otvorili smo utakmicu na pravi način, imali veću agresivnost, želju, videlo se da verujemo jedni u druge. To je bilo i kad je Španija smanjila. Ovo je sada pravi turnir i idemo dalje".

Andrija Prlainović najavio je bolju partiju u polufinalu i napravio zanimljivo podsećanje na London i Olimpijske igre odigrane pre četiri godine.

Na tim Igrama, "delfini" su u četvrtfinalu uz veliki napor pobedili Australiju (12:8), što je bio uvod u loše polufinale i poraz od Italije.

Ovog leta, Srbi su na startu eliminacija odigrali najbolje dosad, sa čime se složio i Prlainović.



"Odbrana je bila mirna, skoncentrisana... Omogućili smo sigurnost Mitroviću. Zaustavili smo Ečenikea, Espanjola, sve osim Moline. Raspucala se desna strana, ni leva nije bila loša, osim mene (smeh)", primetio je on.

"Imamo igru pozadi i to je osnov za napad. U Londonu smo ovakvu utakmicu odigrali najslabije, a sada najbolje. Bićemo još bolji u polufinalu", podvukao je Prlainović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC