• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti: Samo pozitivno, kao Štefanek!

Autor mondo.rs

U četvrtak, 18. avgusta od 21.30 časova još jedan vaterpolo klasik: Srbija - Italija za plasman u finale olimpijskog turnira. Repriza Londona 2012. godine.

 RIO 2016: Srbija Italija za finale OI Izvor: MN Press/arhiva

Italijani...

Sa njima se nikad ne zna. U gotovo svim sportovima, pa i u vaterpolu. Na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru su se, manje-više, provlačili kroz grupu, nisu blistali, ali onda su jakom odbranom savladali nemoćne Grke u četvrtfinalu.

Što se tiče vaterpolo duela sa Italijom, od njih smo zaista videli sve. Poznato je da je uticaj Italijana u vaterpolo krugovima (van bazena, razume se) neverovatan. Onomad u Budimpešti, 2003. godine, sudije su komotno mogle da stave kapice Italije na glave, pa onda finale Svetskog prvenstva u Šangaju 2011. godine... Ali, zna se i da kad su "delfini" pravi, onda ni ljudi u belom ne mogu ništa.

Pre četiri godine u polufinalu olimpijskih igara u Londonu, Srbija je bila favorit. Ali, Italija je zasluženo trijumfovala (9:7). Iz te ekipe koja je igrala u Londonu (i potom osvojila bronzanu medalju) nema Vanje Udovičića (sad je ministar sporta), Slobodana Sora (sad je golman Brazila), Nikole Rađena i Šaponjića. Selektor srpskog tima tada je bio Dejan Udovičić (sada je selektor SAD).

Vaterpolisti Srbije su protiv Španije pružili najbolju igru u dosadašnjem toku turnira. Sami kažu da imaju još prostora za napredak, da će još bolje ući u utakmicu u i "dizati" se kako ona odmiče.

"Prvo finale od tri moguća finala - četvrtfinala. Il' si pukovnik ili pokojnik. Kao i ko zna koliko puta do sada bili smo pukovnici. Čestitam saigračima od srca na borbi, žečji i verui da možemo da preboridmo sve krize i situacije koje može da ima ekipa. Što se tiče polufinala, očekujem svakako veliku borbu. Ako damo sve do sebe, ako budemo čvrsti i ako verujemo, onda imamo snage da se plasiramo u finale", kaže kapiten srpskog tima Živko Gocić, uz čestitke rvaču Davoru Štefaneku na medalji, kao i ostalim ekipama (košarkašicama i odbojkašicama).

"Idemo dalje, samo pozitivno", poruka je Gocića. 


Uspesi drugih srpskih sportista u Riju, pogotovo zlatna medalja Davora Štefaneka, ulila je veliko sampouzdanje ostalim sportistima Srbije. Podseća sve na London od pre četiri godine, kada je Milica Mandić osvojila zlatnu medalju u tekvondou, a to je bio dodatni motiv srpskim "delfinima" da se posle poraza od Italijana u polufinalu podignu i osvoje bronzanu medalju.

Izvor: MN Press/arhiva



Selektor italijanske reprezentacije Alesandro Kampanja (vodio je "azure" i pre četiri godine u Londonu) primetio je da su u završnici turnira u Brazilu iste one reprezentacije koje su igrale polufinale na prethodnim Olimpijskim igrama - Srbija, Italija, Crna Gora i Hrvatska. Pre četiri godine u finalu su igrale Hrvatska i Italija - pobedila je Hrvatska.

Kampanja kaže da to što je uradila italijanska reprezentacija na turniru u Rio de Žaneiru govori da se dobro radilo u prethodnom periodu.

"U odnosu na London promenili smo čak sedmoricu igrača i evo nas ponovo u polufinalu, što je pokazatelj da nismo pogrešili, da postoji napredak i da se i dalje dobro radi. Ovaj plasman u polufinale, što jeste uspeh, posvećujem celom italijanskom vaterpolu", izjavio je Kampanja.

Što se tiče meča protiv Srbije, Kampanja poručuje:

"Oštrimo zube i borićemo se do kraja! Biće to sjajna utakmica".

Od italijanskih igrača koji su bili u timu i u Londonu pre četiri godine tu su veteran među stativama Stefano Tempesti, verovatno i najveća snaga ekipe, Mateo Aikardi, Prešuti, Galo i Pjetro Filjoli.

- POLUFINALA -

četvrtak, 18. avgust (vremena su srednjeevropska)

CRNA GORA - HRVATSKA (17.20 časova)
SRBIJA - ITALIJA (21.30h)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC