• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijana NOKAUTIRALA Meksikanku - FINALE!!!

Autor mondo.rs

BRAVO, BRAVO, BRAVO!

"Mala" bije za medalju!

Tijana Bogdanović drži tekvondo klinku u Rio de Žaneiru i poziva Srbiju da ostane budna ove noći.

Nije samo Ivana Španović (2.00). Nisu samo košarkaši protiv Hrvatske (3.15).

U 3.00 po našem vremenu srpsko čudo od deteta, na svojim prvim Olimpijskim igrama boriće se za prvu medalju. Zlatnu ili srebrnu?

Znamo svi šta je bolje, ali verujte da nije važno - Tića je već osvojila srca nacije i nastavila sjajan niz naših sportista, koji je isprovocirao zlatni rvač Davor Štefanek (hvala, Davore, još jednom).

Dakle, 18-godišnja Kruševljanka nanizala je i treću pobedu u jednom danu i izborila drugu medalju za Srbiju, ujedno plasiravši se u finalnu borbu u kategoriji do 49 kilograma.

Nakon što se zagrevala i "tesno" prošla dalje u 1. kolu protiv Azerbejdžanke Patimat Abakarove (3:2), a onda deklasirala dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku, svog idola s početka karijere, Kineskinju Đinju Vu (17:7), popularna Tića je u polufinalu pokazala neverovatnu zrelost i nije nasela na pasivnu borbu 26-godišnje Meksikanke Icel Manjarez, koja je čekala, čekala i čekala...

...a, kad joj je popustilo strpljenje, usledila je surova kazna.

Posle udarca nogom u glavu za 3:0 u poslednjoj sekundi druge runde, Tijana je potpuno poremetila koncepciju starijoj rivalki, naterala je Manjarez da krene u atak u poslednja dva minuta, a to je upravo ono što je Srpkinja želela.

Prvo je poslala Icel na tatami novim udarcem u glavu, a kada je latinka "izgubila glavu" usledila je potpuna dominacija:

Bogdanović - četvrta nositeljka 10:0!

Tijana, majstore!

Sprkinja će se za zlato boriti protiv bolje iz meča Jasmina Aziz (Francuska) - Sohui Kim (Južna Koreja), čiji je meč počeo pola časa po završetku njene borbe s Meksikankom.



UŽIVO:

Treća runda:

Kraj. FINALE!

Nije 6:0, 10:0! Ne možemo da kucamo dovoljno brzo, koliko Tijana može brzo da bije!

Milica tek u subotu

Tijanina drugarica i olimpijska šampionka iz Londona, Milica Mandić, startovaće u kategoriji preko 67 kilograma u subotu u 17 časova. Nadamo se odbrani zlata, što je uvek teže neko osvojiti ga prvi put.

Tijana je NOKAUTIRALA protivnicu. Novi udarac u glavu.

6:0 - NOKAUT!

Još dva minuta!

Druga runda:

3:0 - TAKO JE!

Ništa, ništa - u glavu! Tijana nije nasela na "provokaciju" rivalke i nije se zaletala. Pasivnu protivnicu je pustila da "čeka", a kada je Manjarez rešila da krene napred - bam!

Za razliku od Kineskinje Vu, koja je napadala Tijanu i pružala još šansu da poentira iz kontre, Meksikanka je daleko dafanzivnija i "zove" takmičarku da napadne.

Prva runda:

Prva od tri runde završena je rezultatom 0:0. Takmičarke su, svesne važnosti borbe i svega što pobeda donosi, bile pomalo rezervisane. Bilo je pokušaja, ali neuspešnih. Verujemo da je Tijana sačuvala najbolje za kraj!


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC