• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportisti SAD-a dodali tri zlata na svoj konto

Autor Anadolija

Sada američki sportisti imaju čak 38 zlatnih, 35 srebrenih i 32 bronzane medalje, što je ukupno 105 odličja i bez konkurencije su u Riju

Olimpijski tim Sjedinjenih Američkih Država na svoj konto osvojenih odličja 14. dana Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru dodao je tri zlata.

Sada američki sportisti imaju čak 38 zlatnih, 35 srebrenih i 32 bronzane medalje, što je ukupno 105 odličja i bez konkurencije su u Riju.

Donekle ih prati Velika Britanija, koja je sa dva zlata 14. dana stigla do ukupno 24 najsjajnije medalje i čvrsto drži drugu poziciju, ispred Kine koja ima 22. Britanski tim, osim 24 zlata, na svom saldu ima i 22 srebra, te 14 bronzi, što je ukupno 60 medalja.

Kineski sportisti u ukupnom skoru imaju pet odličja više, ali i dva zlata manje. Uz 20 zlatnih odličja, osvojili su 16 srebrnih i 25 bronzanih.

Među deset najboljih po broju osvojenih medalja su još: Njemačka (14 zlatnih medalja, 8 srebrnih, 13 bronzanih), Rusija (13, 16, 19), Japan (12, 8, 21), Francuska (9, 14, 14), Australija (8, 11, 10), Italija (8, 11, 6) i Holandija (8, 6, 4).

Iz regiona najbolje je plasirana Hrvatska, koja je na 17. mjestu sa pet zlata, dva srebra i jednom bronzom. Na listu osvajača medalja upisali su se i Slovenija i Srbija sa identičnim učinkom sa po jednim zlatom i broznom, te dva srebra.

No, olimpijski tim Srbije sigurno će osvojiti još tri medalje, jer su vaterpolisti, odbojkašice i košarkaši ostvarili plasman u finale. Iz regiona do odličja je došlo još Kosovo, koje ima jedno zlato, dok će se Makedonija, Crna Gora i BiH iz rija vratiti bez medalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC