• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlainović: Ove medalje nisu proizvod sistema

Autor mondo.rs

Trofejni vaterpolista posle trijumfa u finalu pričao o izvanrednoj igri protiv Hrvata, o oproštaju Nikića i Gocića, tretmanu vaterpola i sporta uopšte...

Andrija Prlainović (29) osvaja medalje sa "delfinima" još od 2008. I osvajaće ih još, ali trijumf nad Hrvatskom u finalu olimpijskog turnira u Riju će možda i zauvek ostati vrh njegove i karijera svih ostalih reprezentativaca Srbije.

Nakon 11:4 u finalu Svetskog prvenstva prošle godine, u Riju su slavili nešto manje ubedljivo - 11:7.

"
Odigrali smo izvanredno pametno. Za jedno finale smo napravili jako malo grešaka. Bili smo dobro pripremljeni, vladala je pozitivna energija poslednjih dan i po nakon polufinala. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerama. Ostalo ste videli. Bila je to simfonija u vodi", rekao je Prlainović za RTS.

Od 2017. će "delfini" izgledati nešto drugačije od onog na šta smo navikli.

"
Ovo zlato je kruna ovog sastava, ali velika većina nas će nastaviti da igra za reprezentaciju. Nisam ja taj koji treba to da kaže, ali Bobanu (Nikiću, 33 godine) i Žiletu (Gociću, 34) je ovo možda bila poslednja utakmica za Srbiju i odigrali su je kao celu karijeru - lavovski i majstorski. Možda su baš oni bili tas na vagi, zajedno sa Mandićem i Banetom (Mitrovićem) na golu. Žao mi je samo što Ćuk nije mogao da igra zbog povrede".

Upitan da li očekuje da ova titula izazove poboljšanje statusa vaterpola u Srbiji, dao je brutalno iskren odgovor.

"Vi novinari i mediji krenite slobodno, već od prekosutra. Znate sve što treba, da se mi sportisti ne bismo zamerili političarima i ministrima. Ovih osam-devet medalja (na OI u Riju) nisu proizvod sistemskog ulaganja. U Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem", podsetio je Andrija Prlainović, osvajač Lige šampiona sa Partizanom 2011, pa sa Crvenom zvezdom 2013, a nakon toga član italijanskog "supertima" Pro Reko i mađarskog Solnoka.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC