• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilci vratili zlato, Italija "ukleta"!

Autor mondo.rs

Italijani, top odbojkaška nacija, i dalje nemaju olimpijsko zlato, iako su igrali treće finale.

Brazil može, Italija ne!

Uz SSSR/Rusiju dve najdominantnije nacije u svetu odbojke, sastale su se ponovo u finalu Olimpijskih igara – Brazil je osvojio treće zlato u istoriji, Italija ostala i treći put sa srebrom oko vrata.

U prepunoj dvorani Karioka 2: Brazil – Italija 25:22, 28:26, 26:24.

Nijanse su odlučivale, bukvalno. Verovatno je tas na vagi bila podrška sa tribina i nešto lakši posao koji su imali Brazilci u polufinalu, koji su na kraju četvrtoplasiranu Rusiju pobedili 3:0, a Italijani igrali iscrpljujući maraton sa Amerikancima, koji su ranije danas osvojili bronzu posle pet setova i velikog preokreta u duelu sa Rusima.

Poput mnogih reprezentacija u različitim sportovima, a primera je mnogo, Brazil je bio neubedljiv u grupi, doživeo poraze i od Italije (1:3) i od SAD (1:3), kao četvrti ušao u "nokaut" fazu i onda zaređao s pobedama – Argentina 3:1, Rusija 3:0, Italija 3:0.

Večna lista medalja:

Rusija* 4-3-3 (10)

Brazil 3-3-0 (6)

SAD 3-0-2 (5)

Japan 1-1-1 (3)

Holandija 1-1-0 (2)

Srbija* 1-0-1 (2)

Poljska 1-0-0 (1)

Italija 0-3-3 (6)

Izgleda da je zaista potrebno da budete nešto lošiji u prvoj fazi, da biste podigli formu pred drugu nedelju, ali i da je zaista teško, veoma teško pobediti nekoga dva puta na turniru.

Brazil je igrao SVA finala OI od Sidneja 2000. kada je Jugoslavija pobedila Rusiju 3:0, kada su "karioke" za protivnika imale Italiju, 2004. u Atini i 2016. u Riju – pobeđivali su. Ostala dva finala, pekinško 2008. s Amerima i londonsko 2012. s Rusima – gubili su.

Računajući i trijumf nad Holandijom 1992. u Barseloni, Brazil je osvojio treće zlato i približio se vodećim Rusima, naslednicima rezultata Sovjetskog Saveza, koji su zbirno bili četiri puta najbolji na najvećem sportskom događaju na planeti.

Italija je od Barse pre 24 godine konstantno u polufinalima, ali nijednom nije uspel da se domogne zlata, što je pravo čudo jer su "azuri" u međuvremenu više puta bili prvaci Evrope, sveta, osvajači Svetske lige, Sveskog kupa, itd.

U finalu ženskog tunira, prethodne noći, Kineskinje su poput Brazilaca u drugu fazu ušle kao poslednje u grupi i potom pobedile Srbiju, reprezentaciju koja ih je savladala u toj istoj grupi.

Poučno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC