• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi doping slučajevi na Olimpijskim igrama

Autor mondo.rs

Biće još onih kojima će se oduzimati olimpijske medalje

Međunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je da je posle ponovljenih testiranja doping uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pronađeno novih 11 pozitivnih rezultata, većinom osvajača medalja na tom takmičenju.

Među pozitivnima na doping testovima su tri osvajačice zlatnih medalja iz Kine Cao Lei, Lju Čanhong i Čen Sjesja, a svih 11 dizača tegova je privremeno suspendovano dok traje istraga.

Tri Kineskinje si bile pozitivne na hormon rasta, dok je Lju bila pozitivna i na stimulant sibutramin. Ostalih osam suspendovanih dizača tegova, među kojima je i svetski rekorder Andrej Ribakov iz Belorusije, osvajač srebrne medalje u Pekingu, bili su pozitivni na razne anaboličke steroide.

Suspendovani su i osvajači medalja Anastasija Novikova iz Belorusije, Marija Graboveckaja i Irina Nekrasova iz Kazanstana, ruski takmičari Hadžimurat Akajev i Dmitrij Lapikov, kao i Ukrajinke Natalija Davidova i Olga Korobka.

Ponovljena testiranja doping uzoraka sa Igara u Pekingu i Londonu su deo borbe protiv dopinga koju predvodi Međunarodni olimpijski komitet.

Na tek završenim Igrama u Riju dizanje tegova je ponovo bilo u centru pažnje zbog dopinga, pošto je Kirgistancu Izatu Artukovu oduzeta bronza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC