• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Hamilton kreće prvi na Sepangu

Autor mondo.rs

Vozač Mercedesa osvojio pol-poziciju na trci u Maleziji ispred klupskog kolege i vodećeg u generalnom plasmanu Formule 1 Nika Rozberga

Mercedesov dvojac, vodeći u šampionatu Formule 1 startovaće iz prvog reda na trci za Veliku nagradu Malezije, koja se vozi u nedelju.

Pol-poziciju osvojio je Luis Hamilton, koji je imao najbolje vreme na zvaničnom treningu (1:32,850). To mu je 57. pol-pozicija u karijeri, a osma ove sezone.

Iza Britanca, koji je jednom pobedio na Sepangu, 2014. kada je imao i pol-poziciju, krenuće njegov klupski kolega i trenutno prvoplasirani u generalnom poretku vozača Niko Rozberg, koji je imao za 414 hiljaditih delova slabije vreme.

Tik iza njih na startu trke na stazi Sepang će biti dva bolida Red bula – Maks Verštapen i Daniel Rikardo, a potom dvojac Ferarija (Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen). Sedmo i osmo vreme na treningu, koji je obeležila kiša i teški uslovi za vožnju, imali su Serhio Perez i Niko Hulkenberg iz ekipe Fors Indija, a deveto i sedeto mesto na startu sutrašnje trke obezbedili su Džejson Baton (Meklaren) i Felipe Masa (Vilijams).

Kevin Magnusen, danski vozač za volanom Renoa, koji je srećno izbegao ozbiljne povrede nakon što mu se zapalio bolidna treningu u petak, zauzeo je 14. mesto u kvalifikacijama.

U generalnom plasmanu šampionata F1 vodi Niko Rozberg sa 273 boda, dok njegov klupski kolega Luis Hamilton ima 265 bodova.

Anketa

Ko će biti šampion Formule 1?

  • Rozberg

    88.24% (15)

  • Hamilton

    11.76% (2)

Ko će biti šampion Formule 1?

Rezultati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC