• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mercedes već šampion, Rozberg još "skočio"

Autor mondo.rs

Vozač Mercedesa Niko Rozberg zabeležio četvrtu pobedu u poslednjih pet trka i sada se nalazi u solidnoj prednosti u odnosu na Hamiltona u samoj završnici sezone.

Niko je u seriji!

Posle trke na Velikoj nagradi Nemačke kada je Luis Hamilton upisao i šestu pobedu u sedam trka činilo se da ništa neće zaustaviti Britanskog vozača - ali s obzirom na to da ove godine gledamo "pobede u nizovima" pojavio se niz njegovog klupskog kolege koji ga je prestigao i samo povećava prednost.

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rano jutros trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana i tako zabeležio četvrtu pobedu u poslednjih pet trka, pa je lider karavana sa solidnih 33 boda prednosti u odnosu na Hamiltona.

On je tako "odbranio" pol-poziciju  trku završio za jedan sat, 26 minuta i 43 sekunde, dok su iza njega bili Danijel Rikardo iz Red Bula (+4,978) i Luis Hamilton iz Mercedesa (+5,776).

Na četvrtom i petom mestu je "dvojac" Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, potom sledi Danijel Rikardo, a u bodovima su završili i Serhio Perez, Niko Hilkenberg, Felipe Masa i Valeri Botas.

Zanimljivo je i to da su svi vozači koji su počeli trku - uspeli i da je završe!



Sa novih 25 bodova Rozberg sada ima 33 boda "fore" ispred Hamiltona kome predstoji velika borba da u naredne četiri trke sustigne klupskog kolegu i odbrani šampionsku titulu. Slede trke u Sjedinjenim Američkim Država, Meksiku, Brazilu i na kraju u Abu Dabiju.

Ono što je važno napomenuti je da je Mercedes danas osvojio i titulu "konstruktora", iako je to već na polovini šampionata, ako ne i pre, bilo izvesno da će se desiti. Ovi već sada imaju 593 boda, dok drugi Red Bul ima svega 385, a trećeplasiran je Ferari sa 335.

Rozberga mi mogao da obraduje podatak da su poslednja četiri pobednika na stazi "Suzuka" u Japanu bili i šampioni Formule 1. Ali, ima još da se vozi...

Anketa

Ko će biti šampion Formule 1?

  • Rozberg

    88.24% (15)

  • Hamilton

    11.76% (2)

Ko će biti šampion Formule 1?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC