• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman: "Zadnji voz" Austrije ne staje u Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Stručni štab i rukometaši Bosne i Hercegovine optimisti su uoči susreta protiv Austrije u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

 Bilal Šuman i zmajevi pred BiH - Austrija u kvalifikacijama za EP Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajevi" su pretrpjeli težak poraz od Španije, ali selektor Bilal Šuman je istakao da nije sve tako crno, te kako su igrači i stručni štab izvukli pouke iz ove utakmice.



"Mogu da kažem da je bilo dosta segmenata igre koje su bili zadovoljavajući. Imali smo isto tako mnogo grešaka, ali zadovoljan sam igrom u situacijama s igračem manje, ali i igračem više", kazao je Šuman.

On je istakao da je poraz Austrije od Finske iznenađenje i da se to treba iskoristiti.

"Mislim da im je ovo zadnji voz što se tiče ovih kvalifikacija. Pogledali smo tu utakmicu i ima mnogo stvari koje smo vidjeli i vjerujem da znamo kako ćemo da odigramo protiv njih. Očekujem da će naša odbrana biti visoko s tranzicijom za kontre i da ćemo ostvariti pobjedu. Tako su odigrali i Finci i savladali ih", kazao je Šuman.

Selektor bh. državnog tima istakao je kako će u ovom susretu biti izmjena u sastavu u odnosu na utakmicu sa Španijom, ali nije želio da govori o imenima.

"Zmajevima" će sigurno biti potrebna podrška navijača.

"Očekujem mnogo gledalaca i veliku podršku s tribina, jer bi pobjeda otvorila vrata za odlazak na Evropsko prvenstvo. Onda bi se mogli i koncentrisati na dvije utakmice s Finskom", kazao je Šuman.

Igrači su svjesni propusta protiv Španije, ali vjeruju kako se to neće ponoviti protiv Austrije.

"Radimo na tome da to popravimo. Neke stvari smo odradili bolje nego ranije. Što se tiče polu kontre i kontre mislim da nam treba više golova da bi napredovali. To ćemo pokušati popraviti i maksimalno se pripremiti za Austriju", kazao je Muhamed Toromanović.

On je dodao da je u prvoj utakmici kvalifikacija bilo i dobrih segmenata igre.

"Nadam se da ćemo ponoviti igru iz Španije u prvom poluvremenu. Nadam se da ćemo imati laganih golova i ostvariti pobjedu koja nam otvara vrata za Hrvatsku", rekao je pivot BiH.

Sličan stav ima i reprezentativac Marko Panić, koji je bio ponajbolji igrač BiH u Valjadolidu.

"Super smo igrali odbranu i mislim da je problem u napadu. Imali smo rupu od 15 minuta koju su Španci iskoristili i napravili seriju od 7-0. Nisu zaslužili toliku prednost u prvom poluvremenu", kazao je Panić.



On je dodao da je Austrija glavni konkurent za drugo mjesto u grupi.

"Oni imaju pritisak moranja da ostvare pobjedu ovdje. Mi smo i ranije igrali s njima i znamo tu ekipu. Trenutno smo kvalitetnija ekipa od njih. Ovo je jako bitna utakmica za eliminisanje Austrije iz trke za drugo mjesto. Biće teško, ali mislim da ćemo ostvariti tu pobjedu", kazao je Panić.

Meč između Bosne i Hercegovine igra se u sarajevskoj "Skenderiji" u nedjelju u 20.00 sati.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC