• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srećan sam što igramo u istoj eri"

Autor mondo.rs

Novak Đoković čestitao je novom "Broju 1", posle Rafe Nadala i Rodžera Federera.



"Čestitam ti, Endi! Zasluženo! Srećan sam što igramo u istoj eri!".


Ovako glasi čestitka Endiju Mareju od prijatelja, vršnjka i velikog rivala Novaka Đokovića.

Jutros "smenjeni" prvi teniser sveta uputio je preko Twittera čestitke Škotu, koji ga je sjajnim nastupima počev od jula i Vimbldona prestigao na ATP listi tenisera, uprkos činjenici da je Đoković u prvom delu 2016. postavio rekord po broju osvojenih bodova u 43 godine dugom postojanju rang liste.

Posle 122 nedelje u nizu, a 223 ukupno, Đoković je jutros ustupio epitet "Broj 1" Mareju, koji sada ima 405 bodova prednosti u odnosu na srpskog asa i koji će naredne nedelje napasti i krunu koju Nole drži u poslednje četiri sezone, a govorimo o ATP finalu sezone u Londonu.

Ipak, ne možemo a da se ne zapitamo da li je i Marej srećan što igra u istoj eri sa Đokovićem, ali i Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, s obzirom na to da je postao teniser koji je najduže čekao da posle "Broja 2", postane i "Broj 1" – duže od sedam godina!



Pored toga, Marej je postao drugi najstariji teniser u istoriji koji se prvi put popeo na čelo ATP liste, a u duelima sa Đokovićem ima skor 10:24.

A, šta je rekao Marej?

"Kada izađete na teren ne razmišljate o svom mestu na ATP listi... Igrate protiv osmorice najboljih tenisera na svetu. Radujem se što ću igrati u O2 Areni", rekao je Marej, prenosi Bi-Bi-Si.

Marej je juče osvojio titulu na masteru u Parizu, a od danas je i zvanično najbolji teniser sveta. On će na završnom mastersu igrati u grupi "Džon Mekinro" zajedno sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, Keijem Nišikorijem iz Japana i Hrvatom Marinom Čilićem.

"Juče je bio veliki dan, a danas je bio sasvim normalan, dan koji sam proveo kod kuće s porodicom... Pokušaću da se odmorim nekoliko dana, a sa treninzima ću početi u četvrtak. Treba mi nekoliko dana pauze", rekao je Marej.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC