• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na ispitu: Pet ili nije jedan

Autor mondo.rs

Srpski teniser u Londonu juri peti pehar u nizu koji mu jedini garantuje povratak na prvo mesto ATP liste na kraju sezone

Novaka Đokovića od sutra očekuje veliki izazov i test na kojem će proveriti da li je kriza, u kojoj se nalazi poslednjih meseci, konačno završena.

Srpski teniser duelom protiv Austrijanca Dominika Tima otvoriće završni turnir sezone u Londonu.

Đoković u O2 Areni ima jasno zacrtan cilj - odbranu trofeja, što bi značilo i povratak na prvo mesto ATP liste i završetak godine kao najbolji na svetu.

Novak Đoković i Dominik Tim, trenutno devetoplasirani igrač na ATP listi, do sada su odigrali tri meča i srpski as ih je sve dobio. Ove godine igrali su dva, a Novak je bio uspešniji i u Majamiju (6:3, 6:4) i u polufinalu Rolan Garosa - 6:2, 6:1, 6:4.

Drugi teniser sveta nepobediv je na poslednjem turniru sezone još od 2012.

On je pet puta ukupno u karijeri osvajao završni Masters, a poslednja četiri u nizu, što je najduža serija u istoriji tenisa.

"Ponosan sam na sve ono što sam uspeo ove godine i želim da kruna svega u 2016. bude završni turnir u Londonu. Želim da ostvarim najbolji mogući rezultat. Prethodne četiri godine napravio sam velike stvari i nadam se da će taj niz biti produžen", izjavio je Đoković.

On je sa pet osvojenih pehara na turnirima osmorice najboljih na deobi drugog mesta liste najuspešnijih tenisera svih vremena. Uz njega jedino su Ivan Lendl i Pit Sampras osvojili toliko pehara, dok je najbolji Rodžer Federer sa šest trofeja.

Posle pauze i propuštenog mastersa u Parizu u stručni štab Novaka Đokovića na turniru u Londonu vraćaju se Boris Beker i Marijan Vajda.

Endi Marej preuzeo je Novaku prvo mesto ATP liste, u finišu sezone i nekoliko trofeja, a krajnji cilj je osvajanje titule na završnom Mastersu sezone, prvi put u karijeri.

To bi bio idealan završetak najuspešnije godine, čime bi ujedno sačuvao i teniski tron. Ipak, Britanac priznaje da će to biti izuzetno teško.

"Novak se definitvno vraća na svoj idealan nivo igre. On je ovde u Londonu osvojio četiri titule u nizu i nema razloga da mislim da neće blistati i ove godine", rekao je prvi teniser sveta.

Novak Đoković prvi meč protiv Dominika Tima igraće u nedelju od 15 časova, a u grupi "Ivan Lendl" osim njih dvojice nastupaće još i Gael Monfis i Miloš Raonić. U drugoj grupi "Džon Mekinro" igraće Endi Marej, Sten Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC