• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o taj-brejkovima, servisu i labudovima

Autor mondo.rs

Đoković posle plasmana u polufinale završnog turnira analizirao svoju igru i otkrio kako se pripremao za meč sa Raonićem. "Novak je tamo gde je uvek i bio. Manje-više sve je ostalo isto", rekao je Kanađanin posle poraza

Novak Đoković je izborio plasman u polufinale završnog turnira sezone u Londonu, ali i zadržao šanse za odbranu trofeja i povratak na čelo ATP liste.

U drugom meču grupe "Ivan Lendl" pobedio je Miloša Raonića posle dva odigrana taj brejka i stigao do skora 2-0.

Đoković je priznao posle meča da nije bilo nimalo lako, ali da je pronašao način da pobedi i osmi put u karijeri, u isto toliko susreta Kanađanina poreklom iz Crne Gore.

POVEZANE VIJESTI

"Meč je bio vrlo neizvestan i odlučilo je samo nekoliko poena. Realno je mogao da ode u oba pravca...", rekao je Đoković.

On je dodao da je bilo teško pronaći pravi odgovor na igru dobrog servera, ali da je uspeo da ostane koncentrisan kada je bilo najpotrebnije.

"Imao sam sreće u taj-brejku prvog seta. Izgubio sam poene na svoj servis u oba taj-brejka, ali sam uspeo da ostanem posvećen i vršio sam pritisak na njegov drugi servis. Da budem iskren, trebalo je da završim posao ranije. Nisam zadovoljan što sam dozvolio protivniku dva brejka u drugom setu. Imao sam 4:3 i 30:0, a onda sam vezao četiri neiznuđene greške. To nije valjalo, ali generalno ova partija može poslužiti kao vetar u leđa za naredne mečeve koji stižu", naveo je drugi teniser sveta.

Raonić
Izvor: YouTube

Raonić je ovoga puta možda bio i najbliži trijumfu protiv Đokovića, ali u odmeravanju snaga sa Srbinom i dalje ostaje nula.

"Đokovićeva igra se nije promenila. On je tamo gde je uvek i bio. Manje-više sve je ostalo isto. Sada jedino što sam primetio drugačije u odnosu na ranije je to da može da mu se desi da veže dva loša poena", rekao je Raonić.

Đoković je drugim trijumfom u Londonu dodatno dobio na samopouzdanju i izvršio dodatni pritisak na Endija Mareja, kome ozbiljno preti da oduzme teniski tron posle samo dve nedelje vladavine.

"Gledajući sve, dobiti dva taj-brejka protiv odličnog servera je zaista velika pobeda", napomenuo je srpski as.

Novak Đoković je imao i specifičnu pripremu za duel sa Raonićem. On je utorak ujutro iskoristio priliku da provede sa sinom Stefanom. Zajedno su se igrali i šetali Hajd parkom.

"Igrali smo se sa patkama, labudovima, sa loptom i na igralištu. To me opušta, održava me i to je veoma važno", napomenuo je otac dvogodišnjeg Stefana.

Stefan
Izvor: YouTube

Na tabeli grupe "Ivan Lendl" Đoković vodi sa dve pobede, Raonić i Dominik Tim imaju polovičan skor (1-1) i upravo će u trećem kolu međosobno odlučiti ko će kao drugoplasirani iz te grupe ići u polufinale.

Raonić i Tim sastaće se u četvrtak od 21 čas, dok će pre toga, od 15 sati, Đoković igrati protiv gaela Monfisa, koji je sa dva poraza izgubio sve šanse za plasman dalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC