• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Peruničić: Napokon uživam!

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde zadovoljan stanjem u svom klubu, ali ne i u nacionalnom Savezu. Po običaju, govorio je "bez dlake na jeziku"...

 Nenad Peruničić: Napokon uživam!  Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometni klub Crvena zvezda je, čini se, stao na stabilne noge. Posle nekoliko turbulentnih sezona, crveno-beli su trenutno na vodećem mestu Superlige sa 17 bodova iz 10 kola, jednim više od pančevačkog Dinama, a dva od novosadske Vojvodine.

Trener Nenad Peruničić u intervjuu za banjalučku Elta TV kaže da je i finansijsko stanje kluba mnogo bolje nego ranijih godina. "Skromno i sigurno", opisao je trofejni rukometaš i bivši reprezentativac naše zemlje.

"Ovo je srećan trenutak za mene, jer je Zvezda jako stabilna. Ne sa nekim ozbiljnim evropskim budžetom, ali za naše uslove ono što je bio prioritet da bi se klub stabilizovao. Napokon uživam", dodao je Peruničić sa osmehom i zahvalio se onima koji su mu pomogli:

"Dugujem veliku zahvalnost svim iskrenim prijateljima i zvezdašima koji su bili uz mene u jednom opštem razapinjanju i Crvene zvezde i mene samo zato što sam bio svoj, mislio svojom glavom i pričao kako jeste".

Peruničić je potvrdio da je čuo priče o interesovanju ruskog magnata Sergeja Samsonenka, sadašnjeg vlasnika skopskog Vardara, o investiranju u srpski rukomet, međutim, nije precizirao da li je u pitanju bila Crvena zvezda.

"Znam da mu je bio prioritet da ovde radi, čuo sam i da je imao sastanak sa nekim iz bivše vlasi, ali da nije prihvatio da mu se nameću neke stvari. Ne znam koliko je sve to tačno, ali činjenica je da je produžio za Skoplje i od Vardara napravio jedan moćan kolektiv", rekao je Peruničić.

Promenom teme na priču o reprezentaciji Srbije, promenilo se i raspoloženje Nenada Peruničića. U potpuno drugačijem tonu govorio je o najnovijim promenama u nacionalnom Savezu.

"Ne bih to mnogo komentarisao. Znam zašta sam dao glas, za ovo trenutno nisam sigurno. Hteo sam da se okupe svi naši veliki treneri, da se napravi strategija, da pioniri budu jednako važni kao A tim. Sve ovo je jako frustrirajuće. Ova generacija igrača u reprezentaciji nije mlada kao što se predstavlja, nisu se juče skupili, nego su godinama zajedno... Muka mi je više od alibija, voleo bih da napokon, kakvi god da smo - pa i da smo najslabiji - vratimo karakter koji smo izgubili. Voleo bih da igramo opet žustro, borbeno, na srce..", u dahu je govorio bivši reprezentativac.

Vidite li svetlo na kraju rukometnog tunela?

"Ne smeju više da postoje simpatije - ja sam dobar sa tobom, a onaj sa onim... Moraju da se uspostave kriterijumi, da se vrate trenerske veličine kao koordinatori ili savetnici. Ne smeju se zanemariti najmlađe kategorije, a došli smo u situaciju da je Savez postojao praktično samo zbog A reprezentacije. Tragedija je gde smo došli... Od pobede nad Poljskom smo napravili kao da smo dobili Francuze 50 razlike, a očigledno je da su oni u nekom problemu. Ranije se podrazumevalo da i protiv jakih reprezentacija idemo na pobedu".

Na pitanje da li vidi sebe kao trenera neke od generacija nacionalne selekcije, Peruničić nije bio optimista:

"Ja kao ličnost verovatno nisam podoban. Zato što sam surov u nekim stvarima, pravedan i zato što fukarama ne dozvoljavam da rade stvari koje su radili. Na mene ne postoji uticaj sa strane. Iako sam trenutno daleko od takvog posla, ja želim svom sportu najbolje, jer mi je dao najbolje godine mog života", poručio je Nenad Peruničić.

Pogledajte kompletan intervju:

rukomet
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC