• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton je nervirao mnoge, ali ne i Rozberga

Autor mondo.rs

Iako su mišljenja podeljena oko toga da li je svrgnuti šampion sveta vozio fer ili ne, na konferenciji za medije posle trke u Abu Dabiju nije bilo teških reči i optužbi. Rozbergu je bilo samo do slavlja.

Posle gužve koju je svesno na stazi napravio Luis Hamilton, mogla je da se očekuje i "gužva" na konferenciji za medije.

Ali, nije!

Nakon spektakularne poslednje trke šampionata Formule 1, u Abu Dabiju, tokom koje je drugoplasirani u generalnom plasmanu, Hamilton, uradio sve što je mogao da klupskom kolegi i rivalu Niku Rozbergu oteža osvajanje titule prvaka sveta, konferencija za medije protekla je u mirnom tonu, bez oštrih reči.

Bilo je i drugačijih razgovora posle nekoliko epskih duela dvojice Mercedesovih pilota tokom sezone u kojoj konkurencija, ponovo, nije mogla da ih prati.

Hamilton je, nakon što je dobio informaciju da je Rozberg pretekao Maksa Ferštapena iz Red Bula i popeo se na "sigurnu" drugu poziciju, odlučio da uradi poslednju stvar koja mu je preostala – da svesno uspori i omogući Ferštapenu, ali i Sebastijanu Fetelu iz Ferarija, da stignu Rozberga i eventualno iskoriste njegovu grešku pod pritiskom.



Novi šampion sveta, Rozberg, osvrnuo se na žestok kraj trke, ali nije – bar u izjavama – zamerio Hamiltonu.

"Ovo sigurno nije bila najzabavnija trka, uz Maksa na početku i ostalih vozača u završnici. Nije mi bilo zabavno u poslednjih nekoliko krugova. Drago mi je što je gotovo, u ekstazi sam. Veoma sam ponosan što sam uradio ono što je uspelo i mom ocu (Keke Rozberg)", rekao je Rozberg posle trke.

Hamilton, koji se suprotstavio naređenju iz boksa da ubrza i pomogne Rozbergu da osvoji titulu, odgovarajući "pustite nas da se trkamo", potom je rekao...

"Uradio sam sve što sam mogao. Niko je imao veoma čistu sezonu bez ikakvih pogovora i zbog toga sedimo u ovom rasporedu. Ali, odradio je fantastičan posao i čestitam mu. Radujem se sledećoj sezoni", rekao je Hamilton i dodao:

"Ne znam zbog čega nam nisu dozvolili da se trkamo".



Ipak, potom se i zahvalio Mercedesu.

"Zahvalan sam porodici na podršci i svom timu, mislim da mi je ovo 32. pobeda otkako sam prešao u Mercedes. Naravno, velike čestitke Niku na prvoj tituli. Uradio sam sve što sam mogao u poslednje četiri trke. Samo to sam mogao da tražim od sebe. Zabavljao sam se večeras, slavio sa timom, ne možeš sve da osvojiš", naveo je on.

"Imao sam mnogo problema ove godine i zbog toga sam u ovoj poziciji, ali sam i dalje zahvalan na svim uspesima, usponima i padovima sa ekipom. Čestitam Niko, sjajno si vozio", dodao je Hamilton.

U jednom trenutku, kada se konferencija odužila, a stiglo novo pitanje za Rozberga, on je samo spustio glavu i mimikom pokazao koliko mu je teško da suzbija emocije. Svima je tada postalo jasno da je Nemac zaslužio da otrči nazad u boks i proslavi titulu koju je čekao deset godina i 206 trka, a samo je Najdžel Mensel čekao duže. Dvanaest.

"Hej, ljudi iz Mercedesa, pustite muziku, uskoro dolazim", rekao je novi svetski prvak članovima ekipe u boksu.

Rozberg se sa Hamiltonom borio za šampionsku titulu, a uoči trke imao je 12 bodova prednosti. On je sezonu završio sa 385 bodova, a Hamilton sa pet bodova manje.

"Ovu titulu posvećujem supruzi i ćerki, a kasnije ću misliti na sve ostale. Čestitam Luisu, imao je sjajnu sezonu. Bio je veliki protivnik, uvek je teško pobediti ga", dodao je Rozberg.

Trostruki svetski prvak Hamilton danas je ostvario 53. pobedu u karijeri, četvrtu uzastopno, ali nije uspeo da odbrani titulu. On je ostvario 10 pobeda u šampionatu, a Rozberg jednu manje, ali je imao dva odustajanja, a odnosu na jedno glavnog konkurenta.

Treće mesto u Abu Dabiju zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija. On je odličnom vožnjom u poslednjih nekoliko krugova uspeo da se popne na podijum, ali nije uspeo da ugrozi Rozbergovo drugo mesto.

"U poslednjih nekoliko krugova je bilo teško, nisam želeo da budem na Nikovom mestu. Takođe, i gume su mi se istrošile. Sjajno je završiti na podijumu. Ovo je bila teška godina, ali sjajno je što sam uspeo da je završim na ovakav način", rekao je četvorostruki svetski šampion Fetel.

"Niko je zasluženo osvojio titulu. Sakupio je dovoljno bodova. Ponekad nemate sreće sa vozilom, ali danas je njegov dan. Zaslužio je", dodao je Fetel.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC