• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rozberg se povukao iz Formule 1!

Autor mondo.rs

Novi svetski šampion Niko Rozberg šokirao je sportsku javnost - pet dana posle osvajanja titule prvaka sveta odlučio je da se povuče. Pogledajte njegovu oproštajnu poruku!

U nedelju je prvi put postao šampion sveta u Formuli 1.

U petak je odlučio da završi karijeri i povuče se iz ovog sporta.

Nemački automobilista Niko Rozberg (31) neće više nastupati u "najluđem ciklusu", prenose svetski mediji i navode da je ovo konačna odluka asa Mercedesa koja "odmah stupa na snagu".

"Popeo sam se na planinu, stojim na vrhu, verujem da je ovo prava odluka", rekao je šampion sveta, koji neće braniti titulu 2017.

Rozberg je u dramatičnoj poslednjoj trci sezone 2016, u Abu Dabiju, stigao drugi na cilj iza klupskog kolege i najvećeg rivala Luisa Hamiltona, što mu je donelo F1 titulu prvaka sveta sa pet bodova prednosti u odnosu na, u tom trenutku, dvostrukog uzastopnog šampiona, Hamiltona.

 Sin takođe šampiona sveta u Formuli 1, Kekea Rozberga, debitovao je 2006. godine u Bahreinu kao vozač Vilijamsa, 2010. godine prešao je u Mercedes iz kojeg odlazi u preranu penziju sa 206 trka, 23 pobede, 57 podijuma, 30 pol pozicija, 20 najbržih krugova i jednom titulom prvaka sveta.

Rozberg je u braku sa Vivijan Sibold, s kojom je u braku od jula 2014. godine, a imaju i kćerkicu Alaju koja je rođena 30. avgusta 2015.

Rozberg je ove sezone pobedio na devet od 21 trke, što je bilo dovoljno za prvo mesto uprkos tome što je Hamilton imao pobedu više, ali i odustajanje više.

"Tokom 25 godina takmičenja imao sam samo jedan san, jednu stvar kojoj sam težio, da postanem šampion sveta u Formuli 1. Bio sam spreman na sva moguća odricanja, radio sam naporno, 'bolelo je' na tom putu. I na kraju sam uspeo", sumirao je Rozberg razloge za ovako važnu odluku.

"POSTAO SAM ŠAMPION, ODOH JA, SLEDIM SVOJE SRCE"

Niko Rozberg
Izvor: YouTube



Njegov otac, inače Finac , postao je prvak sveta 1982. godine.

Niko je rođen u Nemačkoj i uprkos tome što ima finske korene i što mu je otac nastupao pod zastavom Finske, odlučio je da se takmiči pod žuto-crveno-crnim bojama, tako da je postao treći Nemac šampion sveta posle Mihaela Šumahera (7) i Sebastijana Fetela (4).

Samo je britanski vozač Najdžel Mensel duže od Rozberga čekao na titulu prvaka - 12 godina i 176 trka pre nego što je kao pilot Vilijamsa konačno okačio lovor oko vrata. Rozberg je čekao deset godina i 206 trka.

Kada je uspeo - shvatio je da u njemu nije ostalo dovoljno motiva za novu sezonu. Možda je tako i najpoštenije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC