• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Tuka sportista godine

Autor mondo.ba

Amel Tuka proglašen je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2016. godini odlukom Olimpijskog komiteta BiH.

 OK BiH: Tuka sportista godine Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najboljem atletičaru BiH priznanje je uručeno u četvrtak uveče na šestoj svečanosti u Olimpijskom muzeju u Sarajevu, prenijele su „Nezavisne novine“. Tuka je proglašen i za najboljeg sportistu seniora, a konkurenti su mu bili takođe atletičari Hamza Alić i Kemal Mešić, te džudista Mitar Mrdić.

POVEZANE VIJESTI

Priznanje za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji otišlo je u ruke džudistkinje Aleksandre Samardžić, a konkurentkinje su joj bile Larisa Cerić (džudo) i plivačica Amina Kajtaz.

Za najuspješniji sportski klub proglašene su fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, dok je fudbalska U-17 selekcija BiH ponijela priznanje najuspješnije bh. reprezentacije. Titulu najuspješnijeg trenera ponio je selektor „zmajića“ Sakib Malkočević.

Proglašeni su i najbolji mladi sportisti u juniorskoj konkurenciji. Kod djevojaka to je Tatjana Đekanović (streljaštvo), a konkurentkinje su joj bile Adna Borić (tekvondo) i Ema Brkanić (džudo).

Najbolji junior je džudista Toni Miletić, u konkurenciji sa plivačem Mihajlom Čeprkalom i tekvondoistom Nedžadom Husićem.

OK BiH uručio je i specijalne nagrade...

Dobitnici su: Nijaz Hastor (nagrada MOK-a), Denijal Pirić (sportski radnik), Teniski savez BiH, Tomislav Cvitanušić i Mustafa Mehić, te Haris Jakić (promotori sporta), Mirza Pramenković i Sanjin Pehlivanović (sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova), Džanan Musa i Ivona Ćavar (za istaknuti sportski rezultat), Vanja Tolj (za medijsku promociju), Sulejman Begović, Fikret Bečić i Đovani Đidini (za uspješan dugogodišnji trenerski rad) i Atletski klub Sarajevo, te Sportski savez Mostara (za realizaciju infrastrukturnih sportskih projekata).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC