• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Dati i posljednji atom snage

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel očekuju pobjedu nad Derventom u petak u Banjaluci (18.00) u derbiju posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac m:tel: Dati i posljednji atom snage  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima šampionata mora biti okarakterisan kao derbi, a posebno jer je tim Zorana Dokića trijumfom nad liderom u Vogošći pokazao da nikako nije za potcjenjivanje.

Borac m:tel je s druge strane u prethodnom meču u sarajevskom predgrađu položio oruđje i ostao bez jesenje titule prvaka BiH, pa je sad pod imperativom pobjede, što je priznao trener crveno-plavih Ratko Đurković.

"Posljednji je meč jesenjeg dijela, veoma važan za nas, želimo da dobru polusezonu krunišemo takvom i igrom u derbiju protiv Dervente. Ovo je nama drugi derbi uzastopno, na žalost nismo uspjeli da dobijemo Vogošću iako smo pokazali pristojnu partiju, a opet Dervenćani su pobijedili u Vogošći, pa i ovaj meč zaslužuje taj epitet", rekao je crnogorski stručnjak u najavi utakmice.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara


Uprkos svom uvažavanju za sutrašnje rivale, Đurković vjeruje da će od pristupa Banjalučana zavisiti ishod utakmice.

"Sve zavisi od nas odnosno na koji način ćemo ući u utakmicu. Mislim da tu neće biti neizvjesnosti. Očekujemo pobjedu, svi smo svjesni toga i moramo da damo posljednji atom snage iako su ove utakmice na kraju posebno nezgodne. Kraj je polusezone, mnogi su na odmoru, u reprezentaciji i slično, ali ako se nečega pribojavam, onda su to 'glave' igrača. Ali, na tom aspektu smo radili i očekujem da ostvarimo pobjedu".

PAROVI 13. KOLA

Bosna - Sloga

Čelik - Hercegovina

Goražde - Prijedor

Krivaja - Konjuh

Maglaj - Vogošća

Zrinjski - Krajina

Borac m:tel - Derventa

Šef struke "Velikana iz Gospodske" nema velikih kadrovskih problema, osim povrede Danijela Vukićevića, koji se nalazi pod upitnikom za nastup u duelu sa Derventom.

"Nikako Vukićević da poveže neki period nastupa u 'komadu', nezgodno je doskočio na treningu i nastradalo je koljeno. Još nismo dobili tačnu dijagnozu ljekara, ne znamo da li je u pitanju meniskus ili nešto drugo, ali teško ćemo računati na njegove usluge u petak. Ostali su zdravi i spremni za meč", dodao je Đurković.

Prema njegovim riječima, najjača snaga Dervente leži u njenom treneru Zoranu Dokiću.

"Od njega nam prijeti najveća opasnost jer je iskusan trener i mnogo zna i s te strane sam se maksimalno potrudio da osujetim njegove namjere. Imaju seriju pobjeda, stabilnost, imali su kao i mi poneki kiks, ali u gostima su pružali najbolje partije. Zato ne smijemo dozvoliti da im Banjaluka bude 'lijepo gostovanje' odnosno da nas iznenade".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Desni bek Banjalučana Elis Memić složio se sa Đurkovićem ocjenom o Dokiću i podsjetio na prijateljski meč sa Derventom, koji je Borac m:tel odigrao neriješeno 26:26.

TABELA

Vogošća 31, Borac m:tel 27, Derventa 25, Bosna 22, Konjuh 21, Zrinjski 19, Krivaja 19, Goražde 18, Maglaj 15, Sloga 15, Prijedor 13, Čelik 12, Krajina 3, Hercegovina 3.

"Znamo s kim imamo posla. Moraćemo imati maksimalan pristup ukoliko želimo da osvojimo tri boda. Kod njih je najopasniji trener Dokić i ako uspijemo da neutrališemo njegovu taktiku, nećemo imati problema da dobijemo utakmicu", rekao je Memić i pozvao banjalučke navijače da dođu u dvoranu "Borik" u što većem broju i pomognu crveno-plavima.

"Neka nam budu 'brzina više', ne samo protiv Dervente, nego i u nastavku sezone", naglasio je Memić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Duško Hercegovac, lijevi bek Borca m:tel, smatra da nije nikakvo iznenađenje što je Derventa na trećoj poziciji s obzirom da već nekoliko sezona pruža odlične partije.

"Oni su već nekoliko godina u samom vrhu tabele, posebno u jesenjem dijelu, ali što se nas tiče, jedva čekamo početak susreta i vjerujem da ćemo upisati trijumf", naglasio je Hercegovac.

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lični interesi

Ovi sa slike niti su Banjalučani niti su Borčevci.Doveo ih je Marinko Umićević koji samo gleda svoj interes i u Gradskoj skupštini vrišti protiv smanjenja odborničkog dodatka.Malo mu je...

Borik

@Lični interesi ko su Borcevci? Sta je Hercegovac, marsovac?!?

jako

KURUZ LIGA .., KURUZ TRENER...KURUZ DIREKTOR ...NIKAD VI VISE NECETE VIDJETI SEHA LIGE...

Borik

Samo naprijed, Borik je uz vas!!!

Milan B Luka

Ovo je jos ostalo od sporta u bl. Tako da se mora biti uz njega. Samo jako . Poz Delije sever bl.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC