• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rutenkino zbogom!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nisam ni prvi ni posljednji igrač koji je završio profesionalnu karijeru. Moja savjest je čista, jer sam u svakom klubu i reprezentaciji za koje sam igrao davao sto odsto svojih mogućnosti", kazao Sergej Rutenka.

Bjeloruski rukometaš Sergej Rutenka odlučio je u 35. godini reći zbogom profesionalnom bavljenju sportom, objavio je zvanični internet portal Evropske rukometne federacije (EHF).

"Razmišljao sam o tome već duže vremena. Čak mi ni moja supruga nije vjerovala i sve vrijeme me pitala da li sam ozbiljan. Ovu odluku vidim kao novu stranicu u mom životu. Nisam ni prvi ni posljednji igrač koji je završio profesionalnu karijeru. Moja savjest je čista, jer sam u svakom klubu i reprezentaciji za koje sam igrao davao sto posto svojih mogućnosti", kazao je Rutenka.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena karijeru je počeo u Arkatronu iz Minska, nakon čega je preselio u Sloveniju gdje je nastupao za Gorenje i Celje PL. Uslijedila je epizoda u Španiji u kojoj je igrao za dva najbolja kluba Sijudad Real i Barselonu. Potom je odlučio da se vrati u domovinu i igra za SKA Minsk, a u dva navrata imao je kratke epizode u Kataru.

Igrao je za dvije reprezentacije, za Sloveniju i Bjelorusiju, a s obje je igrao na velikim takmičenjima. U klupskom rukometu je bio nacionalni šampion Slovenije i Španije, a čak šest puta je osvajao Ligu šampiona Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC