• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej: Da li sam propustio šansu? Ne znam...

Autor mondo.rs

Prvi reket sveta posle šokantne eliminacije u osmini finala Aus Opena poručio da je već imao bolne poraze u prošlosti i da se iz njih vraćao, pa da se nada da će i ovog puta

Endi Marej pretrpeo je neočekivani poraz na Australijan Openu. Prvi put bio je postavljen za prvog nosioca na grend slemu na koji je stigao kao najbolji teniser sveta, ali je doživeo najraniji poraz još od 2006. godine.

Pobedio ga je u četvrtoj rundi 50. igrač sveta Miša Zverev u četiri seta - 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Škot je morao da spakuje kofere veoma rano, a prethodno je u Melburnu doživeo poraz od lošije rangiranog tenisera, 2006, kada ga je izbacio Huan Ignasio Čela, tada 51. igrač na ATP listi.

"Miša je zaslužio pobedu. Odigrao je odlično u trenucima kada je gubio, takođe bio je sjajan u odlučujućim momentima meča", rekao je Marej posle poraza.

To je bio najraniji poraz prvog nosioca na Australijan Openu u poslednjih 14 godina, još od kada je Lejton Hjuit ispao u istoj fazi 2003. godine.

Endi
Izvor: YouTube

Posle eliminacije Novaka Đokovića u drugom kolu i Endija Mareja u osmini finala, to je prvi put od 2002. godine da su prva dva nosioca završila takmičenje u Melburnu pre četvrtfinala. Takođe, to je i prvi put da se dogodi takva stvar na grend slemovima posle Rolan Garosa 2004.

Mnogi smatraju da je Marej, koji je čak pet puta poražen u finalu Aus Opena, propustio ogromnu šansu da konačno osvoji trofej u Melburnu. Nakon šokantne eliminacije Đokovića, najvećeg rivala u poslednje vreme, od kojeg je izgubio i na pripremnom turniru u Dohi, bio mu je otvoren put ka finalu. Ipak...

"Da li sam propustio priliku? Ne znam... Svake godine dolazite na turnir sa drugačijom šansom, za drugačijom prilikom. I da sam prošao ovaj meč išao bih opet na teškog protivnika, Rodžera Federera ili Keija Nišikorija. A onda bi tu bio i bivši šampion Sten Vavrinka... Nikada nema garancije. Čak i da sam dobio, da li bih otišao dalje?", pitanjem je odgovorio Marej.

Škot je bio evidentno skrhan, jer je priznao da nije igrao na najvišem nivou, dok je njegov rival bio žestoko motivisan.

"Imao sam već teške momente i velike poraze u karijeri, i ovaj je veoma bolan... Ali posle svih sam se vratio i verujem da ću i iz ovog. Sada sam veoma loše, jer sam želeo da napravim dobar rezultat, ali se to nije dogodilo", naveo je prvi reket sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC