• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Već smo pobedile. Ovo je Vilijams Open"

Autor mondo.rs

Serena Vilijams presrećna što će se za trofej na Australijan Openu posle 14 godina boriti sa starijom sestrom Venus. "Ona mi je sve u životu, ali i najteži protivnik", poručila šestostruka osvajačica u Melburnu

"Imate loše i dobre dane, ja sam imala ovaj drugi", poručila je Venus Vilijams posle trijumfa nad Koko Vandevej (6:6, 6:2, 6:3) u polufinalu Australijan Opena i plasmana u borbu za trofej, prvog u Melburnu posle 14 godina.

 Venus je pre starta drugog polufinala, u kojem su snage odmerile Serena Vilijams i Hrvatica Mirjana Lučić Baroni, poručila da je joj najveća želja da se za trofej bori sa svojom sestrom.

"Neverovatno je gledati Serenu kako igra. Ona udara lopticu neverovatno i više od svega želela bih da je vidim u subotu u finalu sa druge strane mreže", rekla je Venus.

Želja joj je brzo ispunjena. Serena je ubedljivo i ekspresno pobedila hrvatsku veteranku (6:2, 6:1) za samo 50 minuta igre i igraće za svoj sedmi trofej na prvom grend slemu sezone, a ukupno 23. u karijeri.

Biće to repriza finala Australijan Opena iz 2003, koje je Serena dobila rezultatom 7:6, 3:6, 6:4 i prilika za Venus da joj se posle mnogo godina revanšira i osvoji svoj prvi trofej u Melburnu.

Vilijams
Izvor: YouTube

Serena Vilijams će u finalu Australijan Opena pokušati da osvoji 23. grend slem trofej u karijeri, čime bi na večnoj listi najsupešnijih teniserki pretekla legendarnu Nemicu Štefi Graf, koja ima 22 titule. U slučaju pobede preuzela bi drugo mesto iza Margaret Kort, koja je u karijeri osvojila 24 grend slema.

"Kada igram sa Serenom imam osećaj kao da igram protiv najboljeg rivala. Uvek je teško, dajem sve od sebe, bez obzira na to što je sa druge strane mreže moja sestra. Znam da ni ovoga puta neće biti lako. Morate sve da kontrolišete, kako biste imali nadu da možete da nadigrate protivnika. Kada je taj protivnik vaša sestra, onda je to stvarno super, super", poručila je 36-godišnja Venus.

Na drugoj strani i Serena je presrećna što će o tituli odlučivati porodica Vilijams.

"Venus je najveća inspiracija. Ona je zapravo moj život i znači mi sve u životu. Ne mogu biti srećnija zbog rezultata koje smo postigli, a plasman u finale je ostvarenje sna", navela je Serena.

Venus Vilijams je u karijeri osvojila sedam grend slemova, a poslednje finale igrala je 2008. godine, na Vimbldonu, kada je i osvojila ukupno petu titulu u Londonu.

Sestre su do sada su međusobno odigrale 27 mečeva, a godinu dana mlađa Serena ima bolji skor – 16 pobeda, u odnosu na Venus koja je zabeležila 11. Poslednji put sastale su se 2015. u četvrtfinalu US Opena, kada je slavila Serena (6:2, 1:6, 6:3), baš kao i nešto ranije te godine u trećem kolu Vimbldona (6:4, 6:3).

"Ona je moj najteži protivnik - nikada me niko nije toliko pobeđivao kao Venus. Bez obzira šta se desi u finalu u subotu, mi pobeđujemo. Ona j prošla mnogo toga, ja takođe i veoma je važno što će Vilijams osvojiti turnir u Melburnu", poručila je druga igračica sveta Serena Vilijams.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC