• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslastica u finalu: Nadal na Federera!

Autor mondo.rs

Mnogi su priželjkivali "old school" borbu za titulu na Australijan Openu i želja im se ispunila. Nekada prvi igrači sveta sastaće se u reprizi finala 2009, i 35. put u karijeri odmeriće snage

Koja je sada godina? Baš to pitanje mogao bi da postavi neko letimičnim pogledom na finaliste ovogodišnjeg Australijan Opena.

Pored Serena i Venus Vilijams, koje će se boriti za titulu u ženskoj konkurenciji, u finalu muškog turnira igraće "stare kajle" Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Federer je u polufinalu pobedio svog zemljaka Stena Vavrinku u pet setova, dok je Nadal bio bolji od Grigora Dimitrova, u vrlo napetom i teškom meču, koji je trajao pet sati - 6:3, 5:7, 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:4.

Nadal je 44 minuta posle ponoći upisao osmi trijumf protiv Dimitrova u karijeri, nakon što je na prethodnom, odigranom u Pekingu prošle godine, Bugarin konačno prekinuo niz od sedam poraza i zabeležio prvu pobedu.

Nadal
Izvor: YouTube

Dimitrov je zaista bio "tvrd orah", žestoko je namučio Nadala, vraćao se iz gotovo nemogućih situacija na meču, ali je ostao bez plasmana u prvo grend slem finale u karijeri.

Španac je izborio četvrto finale u Melburnu, u kojem je osvojio samo jednu titulu. Slavio je 2009. godine, baš protiv Rodžera Federera (7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2).

Nakon toga izgubio je dva puta - od Novaka Đokovića 2012. i 2014. od Vavrinke.

Nadal će pokušati da osvoji svoj 15. grend slem turnir i prvi od 2014, kada je trijumfovao na Rolan Garosu.

U meču koji su mnogi priželjkivali u finalu, nakon rane eliminacije branioca trofeja Novaka Đokovića, a potom i prvog igrača sveta Endija Mareja, gledaćemo, nadamo se, još jednu epsku bitku dvojice igrača koji su obeležili jednu tenisku epohu.

Nadalu će 35. put u karijeri "na crtu" izaći Rodžer Federer, sa 17. trofeja, rekorder po broju osvojenih grend slemova.

Nadal ima odličan skor protiv Federera (23:11), ali je Švajcarac dobio poslednji duel, odigran pre dve godine u finalu turnira u Bazelu i to nakon pet uzastopnih pobeda Nadala.

Interesantno je da su se njih dvojica do sada osam puta sastajali u finalima na grend slem turnirima i Federer je dobio samo jedan - na Vimbldonu 2006. godine.

U meču u nedelju, koji mnogi nazivaju pravom teniskom poslasticom, razlika u odnosu na neke prethodne njihove duele biće (osim godina, naravno) i to da su u Melburn ove sezone doputovali kao deveti i 17. igrač sveta, posle dužih pauza koje su morali da naprave zbog povreda.

Do sada su već potvrdili da taj pad na ATP listi, kao i odsustvo sa terena nisu ostavili traga na njihove partije, pa verujemo da se možemo nadati neizvesnom i zanimljivom finalu kao nekad.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC