• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tahirović: Vlastima nije stalo do bh. sporta

Autor mondo.ba

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u ostavci i nagrađivani bivši kapiten "zmajeva" Enid Tahirović u saopštenju se osvrnuo se na katastrofalno stanje u bh. sportu.

  Tahirović je nedavno podnio ostavku na sve funkcije u RS BiH, koji "puca" po svim šavovima iako se na posljednjem sastanku Izvršnog odbora u Mostaru, stiglo do određenih pomaka.

Naredne sedmice u Banjaluci je "Dan D" za bh. rukomet kad će biti poznat epilog cijele situacije zbog problema u Savezu zbog kojih je odgođen i nastavak Premijer lige BiH.

Doskorašnji predsjednik Saveza oglasio se u nedjelju saopštenjem u kojem je govorio o katastrofalnom stanju sporta u BiH, ne samo rukometa.

„Jasno je da su za uspjehe reprezentativnih selekcija zaslužni prije svega sportisti. Svojim zalaganjem i požrtvovanošću smo uvijek pokazivali da je dres sa državnim grbom svetinja. Sve što smo od vlasti ikada tražili jeste da iskažu jednako poštovanje prema tom grbu i državi koju predstavljamo i omoguće barem osnovne uslove za rad. Takav odnos vlasti, pa i mnogo više, imali smo u periodu od 2010-2014. godine. Tada je Vlada Federacije BiH pratila i podržavala sportske reprezentacije koje su najbolji ambasadori svake zemlje. Sada smo došli u poziciju da se zbog sramotnog odnosa vlasti igrači „tale“ kako bi kupili opremu, dresove i avionske karte za mečeve u kojim brane dostojanstvo i ugled svoje države. To samo pokazuje da sadašnjim vlastima nije stalo ni do dostojanstva države ni do dostojanstva sportista koji se za nju bore i promovišu je u svijetu. To je ključni razlog zbog kojeg sam između ostalog i dao ostavku na sve funkcije u Rukometnom savezu BiH“, naveo je Tahirović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC