• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki veterani dio regionalne vaterpolo elite

Autor mondo.ba

Veterani banjalučkog Incela ponovo su učestovali na regionalnom turniru "Mimoza kup 2017" u Herceg Novom, gdje se okupila vaterpolo "krema" u bivšoj Jugoslaviji.

 VKV Incel na drugom "Mimoza kupu" u Herceg Novom  Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  U organizaciji Vaterpolo kluba Jadran veterani, na bazenu Instituta "Simo Milošević" u Igalu, prethodnog vikenda održan je Drugi regionalni veteranski vaterpolo turnir "Mimoza kup 2017", na kojem je učestvovalo osam ekipa iz svjetskih velesila - Srbije, Crne Gore, Hrvatske, te dva tima i Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji 120 "penzionisanih" vaterpolista, Banjalučani su se predstavili u solidnom svjetlu iako su poraženi od Omiša (5:3), potom od domaćeg Jadrana (11:4) i od riječke Orke (4:3).

"Ovo je drugi nastup Incela na Mimoza kupu. Nastupile su odlično pripremljene ekipe, odigrani su dobri mečevi. Mi smo odigrali dobre utakmice, a među 'starim asovima' najuspješniji su bili Splićani, ekipa Stari as, koja je osvojila turnir", rekao je PR i vaterpolista Incela Darko Telić.

Drugo mjesto na turniru pripalo je Pijanim somovima iz Beograda, dok se na treću poziciju popela ekipa Galeb iz Makarske.

Poslije nastupa u Herceg Novom, banjalučki vaterpolisti kuju planove za nastavak daljeg rada na popularizaciji ovog sporta i u tzv. "drugoj mladosti".

"Odmah poslije Mimoze počinjemo sa pripremama za organizaciju Trećeg međunarodnog turnira 'Banjaluka 2017' na kojem je planirano učešće osam ekipa. Planovi Incela za 2017. godinu pored nastupa na međunarodnim turnirima su učešće i u Regionalnoj vaterpolo ligi za veterane".

Izvor: MONDO

Prethodne godine, Banjalučani su osvojili peto mjesto na tuniru "Makarska rivijera 2016”, treću poziciju na "Proljetnom vaterpolo turniru", drugi su bili na turniru "Banjaluka 2016", ali je kruna trogodišnjeg rada predstavljalo šesto mjesto u Evropi na Osmom evropskom prvenstu u vaterpolu za veterane "Rijeka masters 2016".

Prema Telićevim riječima, postoji mogućnost da Incel u ovoj godini nastupi i na šampionatu svijeta...

"Razmatramo i učešće na Svjetskom prvenstvu za veterane, ali zasad je plan da u aprilu ugostimo u Banjaluci najbolje ekipe regiona".

Incel je u Herceg Novom nastupio u sljedećem sastavu: Mihail Jović, Aleksandar Višić , Mirko Ćurlić, Bojan Guzina, Branislav Koprena, Nikola Ćosić, Siniša Popović, Goran Stojisavljević, Borjan Šobot, Aleksandar Vranješević, Denis Đukanović, Danilo Stojisavljević, Stanislav Vranješević, Darko Telić i Predrag Burgić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Koprenu ste nedovoljno koristili!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC