• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međić: Vogošća može do duple krune

Autor mondo.ba

Srednji bek Vogošće Tarik Međić pred duel sa Zrinjskim na otvaranju drugog dijela sezone kaže da njegova ekipa ima kvalitet da osvoji duplu krunu u BiH.

Premijer liga BiH biće nastavljena u petak kada će u derbiju kola Zrinjski u Mostaru dočekati Vogošću.

Srednji bek Vogošće  jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Tarik Međić istakao je dobar rad ekipe u pripremnom dijelu, a najvažnije je da nema povreda.

"Jako dobro smo radili i najvažnije je da su nas u ovom periodu povrede zaobišle. Uigravali smo se na pravi način i žao mi je što nisu sve registracije završene, pa nećemo biti kompletni, tačnije nećemo biti u sastavu koji je zajedno radio u ovoj zimskoj pauzi. No, sigurno je da smo spremni i jedva čekamo nastavak prvenstva", kaže Međić.

On izuzetno cijeni narednog protivnika i ističe da je to vrlo ozbiljna ekipa.

"Zrinjski ima jedan dugogodišnji sistem rada, koji donosi konstantni napredak. Mostarci igraju moderan i brz rukomet, a uz pojačanja, koja su doveli u ovoj pauzi, posebno mislim na Darka Martinovića, sigurno će predstavljati ozbiljnog rivala svakom protivniku, pa tako i nama", govori Međić i nastavlja:

"Nismo zaboravili da su nam uzeli bod u prvom kolu na našem terenu, a kako su moji saigrači govorili u ranijim najavama, to će za nas biti motiv više. No, i bez toga nama motiva ne nedostaje, jer imamo visoke ambicije. Utakmica u Mostaru neće biti odlučujuća ni za nas, ni za Zrinjski, ali će biti pravi ispit i za jednu i drugu ekipu. Siguran sam da će meč biti pravi derbi, a mi se nadamo da ćemo mi slaviti na kraju meča."

Iskusni srednji bek i bivši reprezentativac naše zemlje još je dodao da se ambicije Vogošće o osvajanju duple krune u ovom trenutku čine realne.

"Ne mogu reći sa sigurnošću da možemo osvojiti oba trofeja, ali sigurno da imamo kvalitet. Nedavno smo na turniru u Zavidovićima igrali protiv aktuelnog prvaka Izviđača i tu smo pokazali da se možemo nositi s tim timom. Igrali smo vrlo dobro u prvom dijelu sezone, te pokazali našu snagu i vjerujem da ćemo nastaviti tako, ali i biti još bolji", rekao je Međić.

Podsjećamo, derbi 14. kola Premijer liga BiH za rukometaše između HMRK Zrinjski i RK Vogošća Poljine Hills igra se sutra (petak) od 18 sati i 30 minuta u dvorani Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a pravdu će dijeliti sudijski parMarko Miljević i Zoran Petrović (oba Banja Luka).

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Jakovljević

Ništa ne reče za Borac.Niko ga ne pominje kao da i ne postoji.Napraviće Borac "uspjeh" i ove sezone plasmanom na četvrto mjesto u Premijer ligi BiH.Pa valjda su toliki doprinos dali Branković,Umićević,Savo KOvačević i ostali "stručnjaci"...

Војо

@Marko Jakovljević Хоће сигурно.Већ су се пријавили за Лигу Шњеготине Доње у наредној сезони.

Boskic

@Marko Jakovljević Borac odavno nije kandidat za titulu samo sto uprava izgleda to jos ne zna.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC