• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Kad dolazi Borac m:tel, ustanite i stanite mirno“

Autor mondo.ba

Zenički Čelik u srijedu u 17 časova dočekuje banjalučki Borac m:tel u 16. kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Čelik - RK Borac, najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

  U taboru Zeničana svjesni su snage Banjalučana, ali su uvjereni da uz pomoć publike mogu do zlata vrijednih bodova u trci za opstankom u eliti BiH.

Trener Čelika Seldin Rizvanović smatra da do trijumfa nad banjalučkim klubom može doći ukoliko njegovi izabranici poprave igru u odbrani.

„Protiv Borca moramo igrati jaku odbranu ili će nas protivnik veoma lako savladati. Mislim da u srijedu odlučujući faktor u našoj igri može biti eventualna podrška s tribina naših navijača. Ja mislim da uz njihovu podršku možemo do pobjede protiv renomiranog protivnika, kojem morate ustati mirno na noge kada čujete da dolazi u vaš grad. To je veliki klub, koji plijeni pažnju svih ljubitelja rukometa kako u našoj zemlji, tako i šire. Borac je bio prvak Evrope 1975. godine, osvajač Kupa IHF 1991. godine, višestruki je prvak i osvajač Kupa bivše Jugoslavije i višestruki prvak i osvajač Kupa BiH i RS. Nemamo probleme s povredama, igrači će, siguran sam, ostaviti srce na terenu, a rezultat na kraju ne bi trebao izostati. Mi smo u takvoj situaciji da kod kuće ne smijemo gubiti bodove, ako želimo opstati u ligi, pa protivnik nam sa druge strane bio veliki Borac“, rekao je trener Čelika, a prenio „Zenicablog“.

Kapiten Zeničana Aldin Begagić vjeruje da će prednost Čelika nad Borcem m:tel biti neigranje crnogorskog reprezentativca Danijela Vukićevića, koji je bio ponajbolji akter utakmice u banjalučkom "Boriku" - 40:28 (19:15) .

„Bilo je dosta promjena u obje ekipe, i kod nas i kod Borca. Mislim da im možemo parirati uz podršku publike, ako uz to budemo imali malo više sportske sreće, onda ćemo pobijediti Borac, što bi za nas bio svakako veliki uspjeh. Svjestan sam snage protivnika, ali vjerujem u naš tim“, izjavio je Begagić.

Meć između Čelika i Borca m:tel igra se u srijedu u zeničkoj „Areni“ s početkom u 17 časova.

Borac m:tel: Puni optimizma po tri boda u Zenicu

Parovi 16.kola

Čelik - Borac m:tel

Derventa - Prijedor

Sloga - Konjuh

Goražde - Krajina

Krivaja - Vogošća

Zrinjski – Maglaj

(Slobodna je ekipa Bosne)

TABELA: Vogošća 37, Borac m:tel 30, Derventa 25, Bosna 25, Konjuh 25, Zrinjski 22, Goražde 19, Maglaj 18, Krivaja 16, Sloga 15, Čelik 15, Prijedor 13, Krajina 6.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

!!!

Nekad bilo,sad se spominjalo...

Nurko

Od nekadašnjeg Borca je ostalo samo ime.

Lesinar

@Nurko +10... ok!

Zena

@Nurko E Nurko,Nurko.... Sjedi,kec kao kuca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC