• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastase opet pravio haos!

Autor mondo.rs

Legendarni rumunski teniser, sada selektor njihovog Fed kup tima, ide iz skandala u skandal na meču protiv Velike Britanije.

Reprezentacije Rumunije i Velike Britanije ovog vikenda u Konstanci igraju plej-of meč za popunu Svetske grupe 2 Fed kupa, a pored vrhunskih teniserki kao što su Simona Halep i Džoana Konta, u centralnoj ulozi našao se 70-godišnji Ilie Nastase, nekada osvajač grend slem turnira, sada rumunski selektor.

Nastase je tokom druge partije, između Sorane Kirstee i Džoane Konte, početkom drugog seta ušao u oštru raspravu sa sudijom, koji ga je prvo opomenuo, a zatim i isključio, naloživši obezbeđenju da legendarnog tenisera sklone čak i sa tribina.

Kao reakcija na to, Konti je navodno upućena verbalna uvreda iz gledališta, na šta se ona rasplakala i u društvu selektorke En Kjotavong otišla u svlačionicu!

Meč je bio prekinut 25 minuta, a Konta je tokom pauze uspela da "dođe sebi" i potom preokrene rezultat. U trenutku prekida bilo je 6:2, 1:3, da bi Britanka uzela pet gemova zaredom i pobedom od 6:2, 6:3 izjednačila na 1:1 u ukupnom bilansu.

Simona Halep prethodno je savladala Heder Votson 6:4, 6:1.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Ilie Nastase isključen sa Fed kup meča Rumunija - Velika Britanija
Izvor: YouTube


Rumunski selektor imao je mnogo problema sa britanskim medijima i pre početka meča.

Tokom ceremonije žreba u petak, dok je Halep odgovarala na pitanje vezano za trudnoću Serene Vilijams, Nastase se uključio "duhovitom" opaskom, zapitavši se kakvu će boju kože imati dete američke teniserke, s obzirom na to da joj je partner belac.

"Biće to čokolada sa mlekom", citirali su ga Britanci, nakon čega nije trebalo da prođe mnogo vremena, pa da Međunarodna teniska federacija (ITF) pokrene istragu.

I MI GA PAMTIMO

Ilie Nastase, u to vreme predsednik Teniskog saveza Rumunije, napravio je incident i na meču Evro-afričke zone protiv Srbije, u Budimpešti 2008. godine. Tada je usred partije dublova fizički napao kontrolora suđenja.

Ljutiti Nastase je u subotu ujutru upao u pres centar kako bi se obračunao sa predstavnicima britanskih medija, a nakon što je tamo zatekao samo jednu novinarku, ljutito ju je pitao zbog čega su pisali o njegovoj upadici. Kada mu je odgovorila da nije trebalo to ni da kaže, više puta joj rekao da je "glupača".

Nažalost, ni to nije sve kada je u pitanju neprimereno ponašanje nekada velikog asa, pošto se Nastase na zajedničkoj večeri u četvrtak, a i prilikom fotografisanja na žrebu dan kasnije, "nabacivao" koleginici En Kjotavong, koju je između ostalog pitao za broj njene hotelske sobe, što su novinari takođe mogli da čuju.

Kjotavong je, inače, trudna i očekuje drugo dete, dok je Ilie Nastase oženjen (to mu je treći brak) čak 30 godina mlađom Brigite Sfat...

Simona Halep pokušala je da opravda svog selektora, priznavši da ipak nije u redu to što je govorio.

"On se stalno šali i 100 odsto sam sigurna da nije mislio ništa loše. Takav je i sa nama. Ja ga potpuno razumem, ali ljudi iz ITF će doneti odluku kakvu smatraju da treba".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC